Klimakrisen er kommet for å bli

Publisert 6.9.2019
Foto: Colourbox

 

Hva skrev Mikkjel Fønhus en gang i tiden. Jo – om Trollstugu og hullet i elven. (Skriket fra Kverviljuvet). Vi hørte skriket fra Oslo – gryta. «Klimabrølet», eller hva nå enn skal kalle det. Det kan da umulig være noen som tror at et slikt brøl, skal få politikerne til å skjelve i broka. Nei. Her blir nok egenvekta til både Erna, Siv, Trine og Kjell Ingolf for liten. Man klarer ikke å redde verdens største korallrev: Great Barrier Reef i Australia, samme hvor høyt man brøler i lille Norge.

Jeg kan ikke se at den norske miljøministeren Elvestuen skal kunne gjøre noe til eller fra med klimakrisen. Den er dessverre kommet for å bli. I verste fall kan den utslette menneskeheten. Livet mener man oppsto i havet. Og nå ser det ut til at utslettelsen også kan starte i havet. La vi slippe flere tåpelige brøl, i hvertfall fra voksne mennesker, som burde vite bedre. Toget kan være gått for å redde klima. Det er den nakne sannhet vi står overfor.

Ha det helt klart, det er ingen, meg bekjent, som har noe løsning på hva som må gjøres konkret. Hva må det enkelte menneske gjøre for å berge klima? Har dere ungdommer, som har startet denne skrikekampanjen, noe forslag hva dere selv vil gjøre helt konkret? Det er jo som dere understreker: «Det er vår fremtid det gjelder.» Ta opp hansken og sett i gang.

Per H. Midtgaard