Kommentar til «Et barnevern med kjærlighet»!

Publisert 18.1.2018

Av Ellinor Nerbø NBBO
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Ser at Tone Wilhelmsen Trøen som sitter på Stortinget for Høyre, startet et innlegg i Romsdals Budstikke med at 54 000 barn, mottar hjelp fra norsk barnevern. Har dette/disse barnet/barna hver sine fire pårørende – minst, så er det langt over 200 000 mennesker som er involvert i disse sakene. Regner man i tillegg enda flere medlemmer av disse, så er man raskt oppe i en halv million mennesker i Norge som på et eller annet vis er slekt av disse barna.

Er det da så rart at samme antall mennesker – like før julen, ikke følte noen tilknytning til julefeiringen i det hele tatt? Midt i dette så finnes det også mennesker som av ren avmakt for barnevernssystemet, slettes ikke av den grunn ser noen grunn for å ta julefeiringen til sitt bryst? Selv om noen saker har innhold som gjør en inntreden i ens liv, så er det da vel for pokker måter man kan opptre medmenneskelig på for alle partene i slike saker!

Jeg har etterlyst en skammekrok for stortingspolitikere, som tilsynelatende har mistet alt man har av vett og forstand når man kan bli vitne til at mennesker får trykket et dokument om adopsjon midt i trynet tre dager før juleaften?  Hvilken julegave å få? Vet De hvor mange som i de siste tjue årene har tatt sine liv med bakgrunn i norsk barnevern?? Tenk at det går an å se statistikken for dette, og gudskjelov for den!

Se hva dette medfører for noen før man tillater seg å harselere med ofre for elendigheten, og før man foretar seg et innlegg, og som jeg antar er sendt til flere avisredaksjoner enn Romsdals Budstikke! Som hjelper for slike ofre, har jeg svært mange års erfaring i elendigheten. Jeg har sett svært mye som jeg med stor sannsynlighet ser at stortingsrepresentanter lukker øynene for, og som er og blir en enorm skam som egner seg for en stortings-skammekrok! Det hjelper lite om man kommer fra forskjellige partier inklusivt Høyre. Jeg har ment og mener hardnakket at det hersker svært mye Nazisme i dette, og den påstanden viker ikke jeg en tomme fra!