Kongen på haugen

Publisert 24.2.2020
Foto: Sfm.no

Miljø-byråden i Bergen vil fjerne det som er igjen av parkeringsplasser i vår by. Ja, når maktsyke-viruset – som rir alle i MDG, og startet i Oslo – går til hodet på disse ny-valgte ungdommene, da er mildt sagt fanden løs. Vil han virkelig legge byen øde? Skal det bare være en kjedelig, livløs spøkelsesby, hvor rotter, gående og syklende MDG-folk skal få ferdes, hvor alle de en gang så flotte butikkene er tømt for kunder, kjøpt opp av kaffe-barer og snuskete pizza-sjapper, hvor  skjeggete studenter og loffere bøyer seg over sprukne mobiler og sender dritt på Instagram? Slik kan det gå, uten by-politikere som er voksne – med livserfaring!

Bilhaterne i MDG har med all tydelighet ikke den fjerneste anelse om hva bilen og livskraftig handelsliv i byen mellom de 7 fjell betyr for bergensere flest! Og Bergen er ikke bare Sentrum, men strekker seg faktisk med grense mot Samnanger, Alver, Øygarden, Askøy, Osterøy og Bjørnefjord kommuner! Og alle vi bergensere som bor litt perifert i vår by, har av og til ønske og behov for å besøke Sentrum av byen vår – MED bil! Så miljøbyråden skal merke seg, at enten så får vi alle de gamle, opprinnelige parkeringsplassene fra 60- og 70-årene tilbake, eller så får du bruke bompengene du raner oss for til å bygge nye P-hus rundt om i Sentrum, med minst 30.000 p-plasser, hvor batteribiler værsågod skal få betale det samme som oss andre! FØR bybane til Åsane!

Uten bilende handlende, går de siste rester av sentrums-butikkene dukken! Og er det slike minne-ord byens miljøbyråd vil bli husket med, så er den prosessen allerede i gang! Kom ned fra din høye hest, og gjør noe for folket i kommunen din, i stedet for å kverke det som er igjen av glede over å avlegge Sentrum et besøk! Uten bilen – og flust med muligheter til å sette den fra seg – er siste spiker slått inn i kistelokket til byens en gang så fargerike næringsliv. Amen.

Terje Haugom, samfunnsdebattant.