Konkursras i bygge-bransjen

Publisert 19.4.2022
Illustrasjonsfoto: Colourbox
Tekstboble: Sfm.no

Leser at det har vert konkursras av dimensjoner innen bygge-bransjen. Hvor mange er da arbeidsledige? En del av disse har nå en glimrende mulighet til å utøve sine kunnskaper for dem som ellers ikke får tak i en snekker man kunne trenge. Mange bekker små blir en stor Å heter det visst.

Hvorfor kan ikke noen av disse påta seg mindre oppdrag som man kunne få flust opp av, og slik at man ikke må gå arbeidsledig? Ser og hører at det gjelder flest i Nord-Norge? Altså slike mindre oppdrag kunne vel blir til en ny «trend»?

Jeg er sikker på at flere som trenger en eller to hender i et oppdrag man har måttet vente med, nå ser sine muligheter til å finne en som kan påta seg et renoveringsarbeid. Og enten det nå gjelder skift av et par vinduer eller sånn, og der som man før ikke fikk tak i en snekker for at man hadde ikke muligheten. Nå kan den muligheten være større når det er konkurser i fleng i bygge- bransjen?

Hvorfor ikke ta ballen når den er lettest å ta? Nå som rentenivået er på vei opp i tillegg, så er det vel muligheter for de fleste om man ikke overgår det som kan være oppnåelig?

Ellinor Nerbø