Kort om året som har gått

Publisert 1.1.2019
Foto: Sfm.no

Godt Nytt År alle sammen!

På årets første dag fylte Samfunnsmagasinet hele 21 år. Under alle disse årene som vi har eksistert, så har vi vært til glede for ganske mange tusen mennesker rundt omkring, og sikkert også til forargelse for dem som ikke liker alternative medier. Politikerforakten har nærmest eksplodert, og ingen andre har seg selv å skylde enn nettopp de politikere som stadig sviker, lyver og bløffer. Pr. dags dato framstår Norge som en enda mer splittet nasjon enn noen gang tidligere i vår historie.

Vi har lagt bak oss et helt år og har starter nå på et helt nytt – med blanke ark? Året som gikk var preget av mye uro og ren ondskap, og mye grunnet elementer som er fanatiske til alt som heter demokrati. Igjen fikk uskyldige mennesker bøte med sine liv grunnet ekstreme fanatikere av aller feigeste sort. Lille fredelige Norge slapp heller ikke unna djevelskap fra islamske ekstremister som kun ønsker død, lidelser og helvete for enhver som ikke støtter deres syn.

Norsk samferdselspolitikk har også sterkt preget vårt nyhetsbilde i 2018. En av de mest oppsiktsvekkende sakene var tildelingen av kontrakt til det omstridte britiske togselskapet ”Go-Ahead”. Fra 1.12.2019 skal dette selskapet drifte strekningene Oslo S – Kristiansand – Stavanger, Nelaug – Arendal og Jærbanen mellom Egersund – Sandnes – Stavanger. Selskapet vant på pris som lå meget langt under tilbudet fra hhv NSB AS og svenske SJ AB som deltok i sluttkonkurransen.

Flere steder i Norge pågikk det i 2018 også en rekke demonstrasjoner mot den eksplosive økningen av bomstasjoner, og enda flere skal det bli i tiden som kommer. FrPs tidligere utsagn; ”Med FrP i regjering skal det stå gratis på alle bomstasjoner”, viste seg å ikke være annet enn reinspikka politisk bløff fra ende til annen. Straffen FrP kan vente seg i både 2019 og 2021 vil bli ganske så merkbar for partiet. Nå er det nok dessverre for sent for Siv Jensen & Co å snu.

Vår sittende regjering har siden starten i 2017 gått på flere nederlag, men ikke mange nok til at den ble avsatt. Og om sant skal sies, så har Norge aldri noen gang hatt en mer urettferdig regjering enn den som fortsatt består av Høyre, FrP og Venstre. Og det er denne de blå-blå i KrF ønsker deltakelse i. KrF har fortsatt ikke fått sin drøm oppfylt. Super-globalist Erna Solberg vil vel først forsikre seg om at KrF også sverger evig troskap til ”Der Neue Führer” i Brussel.

Nok engang fikk også pensjonistene nedgang i sin kjøpekraft. Det ble flere ganger påstått fra bla. finansministeren (FrP), at pensjonistene hadde fått en skattelette og derved økt kjøpekraft. Hvilken kuleramme de har brukt for å få fram slike tall, er fortsatt en gåte. De kan neppe ha brukt en moderne kalkulator. Nå ventes det og i spenning på en dom fra Trygderetten. Det handler om et krav om at den lovstridige samordningen av grunnpensjoner for gifte og samboende må opphøre.

I det juletiden satte inn for fullt også i Norge, ble vi vekket opp av nok en grusom nyhet. Denne gangen fra Marokko der flere islamister hadde myrdet en dansk og en norsk kvinne som var på tur i et fjellområde i landet. Landets myndigheter har i forbindelse med saken arrestert flere antatte gjerningspersoner. Hva marokkanske myndigheter omsider vil gjøre med disse islamske ekstremistene, vites derimot ikke i skrivende stund. Marokko har fortsatt dødsstraff for bl.a. mord.

Og mens jeg sitter og skriver denne oppsummeringen fra året som nå er omme, så tikker det inn en melding om at en ung kvinne hadde tatt sitt eget liv 2. juledag grunnet en konflikt med barnevernet, etaten som på ingen måte tåler kritikk av noe slag. Det er ubegripelig at ingen i denne etaten stilles til ansvar for uttallige lovbrudd – som har medført en rekke tragedier hvor menneskeliv har gått tapt. Sfm.no spør nok engang hvor våre påtalemyndigheter er i tilfeller som dette.

De aller fleste av oss spør nå om året 2019, vil bli det året vi alle håpet på forrige gang med blant annet ønske om en langt tryggere og fredeligere verden. Mye av dette kommer an på krigslystne statsledere, byråkrater, politikere og fanatiske ”ekstremister” på flere sider i det internasjonale politiske landskapet. Det er lov å håpe. Det er lov å tro. Det er lov å ønske seg fred. La i alle fall oss i Norge gjøre alt det vi kan gjøre for å få til en langt mer rettferdig og fredelig samfunn for oss alle.

Det hviler uten tvil et meget stort ansvar på våre politikere, å sørge for at Norge holdes fritt for kriminelle elementer. Det er jo et tankekors at svensk politi i 2018 kalte Norge ”et fristed for ettersøkte forbrytere”. Hva justisministeren fra det såkalte ”lov og orden” partiet vil gjøre med akkurat den påstanden, gjenstår selvsagt også å se. Vi kan ikke ha det slik at ingen kan føle seg trygge og ferdes trygt på våre gater og torv – selv midt på dagen. Vi vet hvem som har ansvaret.

Med vennlig hilsen
Jan Hansen
Ansvarlig redaktør