Kort om året som nå har gått

Publisert 3.1.2019
Foto: Sfm.no

Godt Nytt År alle sammen!

På årets første dag fylte Samfunnsmagasinet hele 21 år. Under alle de årene vi har eksistert, har vi vært til glede for mange tusen mennesker rundt omkring, og sikkert også til forargelse for noen. Pr. dags dato framstår Norge som en enda mer splittet nasjon enn noen gang tidligere. Politikerforakten har nærmest eksplodert, og ingen andre har seg selv å skylde enn nettopp dem som er blitt utsatt for ren forakt grunnet politisk løgn, bløff og svik.

Vi har lagt bak oss et helt år og har starter på et helt nytt – med blanke ark? Året som gikk var preget av mye uro og ondskap, og mye grunnet elementer som er fanatiske til alt som heter demokrati. Igjen fikk uskyldige mennesker bøte med sine liv grunnet ekstreme fanatikere av aller feigeste sort. Lille fredelige Norge slapp heller ikke unna djevelskap fra ekstremister som kun ønsker død, lidelser og helvete for enhver som ikke støtter dere ”religiøse”? syn.

Norsk samferdselspolitikk har også sterkt preget vårt nyhetsbilde i 2018. En av de mest oppsiktsvekkende sakene var tildelingen av kontrakt til det omstridte britiske togselskapet ”Go-Ahead”. Fra 1.12.2019 skal dette selskapet drifte strekningene Oslo S – Kristiansand – Stavanger, Nelaug – Arendal og Jærbanen mellom Egersund – Sandnes – Stavanger. Selskapet vant på pris som lå langt under tilbud fra NSB og svenske SJ som deltok i sluttkonkurransen.

Flere steder i Norge pågikk det i 2018 også en rekke demonstrasjoner mot den eksplosive økningen av bomstasjoner, og enda flere skal det bli i tiden som kommer. FrPs tidligere utsagn om at; ”Med FrP i regjering skal det stå gratis på alle bomstasjoner”, viste seg å ikke være annet enn reinspikka politisk bløff fra ende til annen. Straffen FrP kan vente seg i både 2019 og 2021 vil bli ganske så merkbar for partiet. Nå er det for sent å snu.

Vår sittende regjering har siden starten i 2017 gått på flere nederlag, men ikke mange nok til at den er blitt avsatt. Om sant skal sies, så har Norge aldri noen gang hatt en mer urettferdig og uansvarlig regjering enn den som består av Høyre, FrP og Venstre. Og det er denne de blå-blå i KrF ønsker deltakelse i. KrF har fortsatt ikke fått sin drøm oppfylt. Super-globalisten Erna Solberg vil vel først forsikre seg om at KrF sverger evig troskap til Brussel og EU.

Nok engang fikk også pensjonistene nedgang i kjøpekraften. Det ble flere ganger påstått fra bla. finansministeren (FrP), at pensjonistene har fått en skattelette og derved økt kjøpekraft. Hvilken kuleramme Siv Jensen har brukt for å få fram slike tall, er en gåte. Hun kan neppe ha brukt en moderne kalkulator. Nå ventes det og i spenning på en dom fra Trygderetten i forbindelse med et krav om at den lovstridige samordningen av grunnpensjoner må opphøre.

De aller fleste av oss spør nå om året 2019 vil bli det året vi alle håpet på forrige gang, med blant annet ønske om en langt tryggere og fredeligere verden. Mye av dette kommer an på krigslystne statsledere, farlige byråkrater, politikere og ”ekstremister” på flere sider i det internasjonale politiske landskapet. Det er lov å håpe. Det er lov å tro. Det er lov å ønske seg fred. La i alle fall vi i Norge gjøre det vi kan for å få en mer rettferdig og fredelig verden.

Det hviler uten tvil et særdeles stort ansvar på våre politikere, å sørge for at Norge holdes fritt for kriminelle elementer fra omtrent alle verdenshjørner. Det er jo et tankekors at svensk politi i 2018 kalte Norge ”et fristed for ettersøkte forbrytere”. Hva justisministeren fra det såkalte ”lov og orden” partiet vil gjøre med akkurat det gjenstår selvsagt også å se. Vi kan ikke lenger ha det slik at verken voksne eller barn, ikke kan ferdes trygt på våre gater og torv.

Så vil jeg få lov til å nevne for de få som har rettet kritikk mot oss for ikke å ha skrevet nok om islam og muslimer. Vi ser det slik at det kommer an på øynene som ser. Vi mener at vi ikke på noen måte har unnlat å reise kritikk mot ekstrem islamisme, som i dag beklageligvis også finnes på norsk jord. Hva Resett.no og Document.no velger å gjøre i den forbindelse, avgjøres av deres respektive redaktører. I sfm.no er det jeg som har redaktøransvaret.

Med vennlig hilsen
Jan Hansen
Ansvarlig redaktør