Kraftige reaksjoner etter dyreplageri

Publisert 13.12.2019
Illus.foto: Colourbox

Grotesk dyrplageri

Hva feiler det egentlig slike syke «mennesker» som vi forleden hørte om i TV2-nyhetene – som teiper bena sammen på en liten hund, putter den i en plastpose og legger den i en bekk et sted i Asker.  Hunden ble funnet, – politi og brannvesen rykket ut og fikk hunden til veterinær.  Den var i dårlig forfatning og vi får bare inderlig håpe den klarte seg.  Dagen etter ble en mann pågrepet som mistenkt.

Nå får vi følge godt med om dyrevernloven fungerer og at vedkommende idømmes den ubetingete straff han fortjener.  Det bør bli samme straff som for barnemishandling.  Hvis dyrevernloven ikke er sterk nok, så må den straks gjøres noe med i den retning – å innskjerpe straffeutmålingene! Her er det ikke snakk om «bare en hund», men et levende vesen som lider på samme måte som et menneske!

Som gammel erfaren hundeeier gjennom livet,  er det mildt sagt helt utålelig å se en så barbarisk ugjerning som overnevnte.  Slike «mennesker» burde neimen ikke få noen forsvarer,- men dessverre har han vel rett til det.  Forsvareren vil forhåpentligvis få en vanskelig oppgave som han/hun neppe ønsker en gang til.  Dessverre er jeg redd for at flere groteske tilfeller vil dukke opp i vår spinna gale verden!  Dyremishandling ser ut til å øke både på gårder og ellers i samfunnet, og må og skal slås beinhardt ned på!

Wilfred Høsteland

Hvem er så gal i hodet?

I lørdagens utgave på nett av Dagbladet og flere så leste man om at noen hadde funnet en hund der føtter var tapet og hunden kastet i vannet. Hvem er det som er så gale i hodet at de finner på sånt?

Man kan nok ha sine tanker men i dis tider hvor man kan mistenke folkegrupper uten at man nesten tør å si hvilke, så ser man hva det komplette idioti går ut på. Jeg tror nok at om jeg hadde sett hvem som gjorde slikt så hadde jeg nok funnet den nærmeste stokken jeg kunne finne for deretter å dra denne rundt ørne på gjerningspersonen med så harde slag jeg bare kunne fått frem.

Som tilleggsstraff skulle de fått svelge en hel baconburger på tre minutter. Det må da bli følger for den som gjorde dette om norsk politi orker å finne vedkommende, men dessverre så vanker det nok bare et lite klapp på skulderen og så går man fri?  Man kan gremmes av mindre enn dette.

Ellinor Nerbø