Krf. er ikke en del av den norske kirke!!

Publisert 10.1.2020
Foto: Sfm.no

Det fastslo eks. biskop Gunnar Stålsett i Oslo Tingrett. Han står, som kjent, tiltalt for å ha brutt norsk lov, ved å la en tilårskommen kvinne arbeide for seg, en forbrytelse som resulterte i 45 dagers betinget fengsel.

Jeg lurer litt på hva disse to Krf. statsrådene sier til denne dommen. Er K – en i partiet feil Ropstad? Bør den skiftes ut – Bollestad?, til noe som svarere bedre til partiets reelle politikk? Kan dere virkelig stå frem å fortsatt forkynne guds ord, når eks – preses Stålsett ekskluderer dere fra den norske kirke. Da er det at ordet til min henfarne bestemor klinger i ørene: «Som man reder så ligger man»!

Det sitter sikkert en statsråd til, som er skuffet over at denne dommen er blitt betinget. Og det er det vel ikke så vanskelig å gjette på. Den ferske olje og energiministeren Sølvi Listhaug hadde nok sett at eks – biskopen ble muret inne i 45 dager. Eks – biskopen er i dag i sitt 84. år. Han var 6 år da krigen begynte i 1940, Han erindrer vel ikke så meget hva som foregikk i de 5 årene krige pågikk. Men undertegnede som er noen år eldre, han husker meget godt hva arbeid for okkupasjonsmakten Tyskland, betydde for det norske folk.

Det å ha en gyldig arbeidstillatelse den gang, var et ukjent begrep. Men det ble etablert en arbeidsformidling slik at både mann og kjerring jobbet for fienden. Og jeg vet ikke om noen som ble satt i fengsel for at de berget seg og sin familie gjennom krigen. Og det er det denne kvinnen med hjelp fra Stålsett har gjort, berget livet. Og for det blir man i Norge i dag, satt i fengsel.

Per H. Midtgaard