KrF er ikke lenger et «familieparti»

Publisert 25.2.2019
Illus.foto: Colourbox

Så kom katten ut av sekken – Olaug Bollestad fikk det som hun var blitt lovet av Erna, før KrF. gjorde sitt politiske veivalg, nemlig å endre abortloven, og gjeninnføre en ny abortnemnd. Selv om at det ble ettertrykkelig benektet av både Bollestad og Ropstad, så er det nettopp det som nå skjer.

At et såkalt kristent parti som KrF. ynder å fremstå som «familiepartiet» fremfor alle andre, går i spissen for å ta fra familien retten til å bestemme over sin egen situasjon. Hva har en, tilfeldig oppnevnt nemnd med å legge seg i, andres private avgjørelser?

Statsråd Trine Skei Grande forsikrer i dagens Dagblad, at sitat: «Vi går ikke i feil retning». Sitat slutt. Ja mon tro det. Dersom man ser på dagens meningsmåling, også i Dagbladet, så kan man vel med god grunn spørre om det er noe som ikke stemmer med retningen til dagens regjering.

Av alle ting. Dersom det var valg i dag, så ville Venstre, KrF., MDG og andre, være ute av Stortinget. Venstresiden vill fått 99 representanter, mens høyresiden 68. Og det som må skremme Siv mest, er at SP. knuser Frp. SP ville fått 24 representanter. Men FrP. 19. Altså et tap på 8 mandat fra forrige valg.

Høyre holder stillingen med tilgang på 2-. til 47. AP ville vært største parti med 50 rep. Så det er ikke at rart at vår «latterglade» Trygve smiler i skjegget, og kan glede seg over å være leder for landets tredje største parti. Jeg føler meg ikke kompetent til å gi en fullverdig og inngående analyse av den overraskende politiske situasjon. Men de fleste, som følger litt med, har vel en liten anelse hvorfor.

Per H Midtgaard