Krigskrise og mulige andre kriser

Publisert 19.3.2022
Illustrasjonsfoto: Colourbox

I kjølevannet av at verdenssamfunnet nå gjør det de kan for å avhjelpe i denne pågående krigskrisen, så er jeg helt enig med Sylvi Listhaug i hennes tanker om begrepet kriser. Det snakkes også om matkriser som følge av det som Putin nå satte i gang med som en «følgesvenn» i etterkant, og under det som kan eskalere til noe mye større.

Hva har ikke jeg da sagt med tanke på matsikkerhet i vårt eget land? For det andre, har vi husrom nok for alt som kan ramle inn over våre grenser som vi stiller opp for? Har vi også sikkerhetsgarantier nok for hele samfunnet senere om noe mer oppstår? Vet man hva denne Putin kan ha av andre midler i tankene som han finner på? Har vi nok beredskap når vi nå hjelper til for hele befolkningen om vi trenger beredskapen man mener at man har nok av?

Jeg klarer ikke å se at det er tilstrekkelig. Her bør man ha flere tanker i hodet samtidig, og se til å iverksette alt man kan på flere plan. Mat og vann bør sikres full oversikt over, og hvordan har regjeringen tenkt den tanken? Mange flere munner skal nå mettes, flere trenger en dusj enn før, flere trenger en seng å sove i enn før? Tar regjeringen selv inn hjelpetrengende, eller er dette overlatt til folk flest bare?

Har vi alt som trengs i nord sånn i tilfelle at raringen skulle finne på å røre på seg i nordområdene lengst nord? Hvordan vil folket der ta en vanskelig situasjon? Sitter med en vag anelse at der er det mange som er i et helt annet modus tankemessig, enn hva man er litt lengre sør? Særlig de som bor lengst øst har jeg inntrykk av. Der kan Norge bli lurt opp i stry før man vet ordet av det.

Krigsforbrytelse skal ALDRI lønne seg for Putin, heller ikke terrorbombing slik han nå gjør! Noen mener faktisk i fullt alvor at dette er en del av «NEW World Order» som det skal hete, men dette er en helt annen «agenda» enn dette som noen tror hardnakket på. Dette er krigsterror på høyt plan. Og selv om det går «tregt» for seg som det ser ut til, så er det ikke sikkert at det er en ende snart heller. Det er bare tidsspørsmål før det braker løst for alvor og som blir enda verre. Sånn er det vel når en gal mann truer hele verden.

Ellinor Nerbø