Krisen i byggebransjen

Publisert 2.2.2024
Foto: Generasjonspartiet

Byggebransjen har falt med 11,3 % i tredje tertial i følge Virke. Det er også nedgang i hele landet. Da kommer spørsmålet om dette med det nye Eu-direktivet ang energdiktauret til boliger. Hvordan skal regjeringen som skal avgjøre dette etter at høringen i mars er foretatt?

Hvordan skal direktivet iverksettes når man har stor mangel både på trevirke og snekkere/ tømrere som må til for å iverksette direktivet? Snakk om at man (ufrivillig/frivillig) havner midt i skuddlinjen og sitter i et eget glasshus hvor glasset blir knust innenfra? Her blir det nok tunge tak å løse for regjeringen enten den er ved Solberg eller Støre, men man kan vel da bare bruke svart arbeidskraft som det påstås at Støre selv har brukt?

Det er ikke alle som har en Sindre som Finnes som klarer å vinne på aksjer for å finansiere dette her som finnes, og som trenger et ansiktsløft, selv om Sindre Finnes finnes? Hvorfor har våre politikere sendt folk inni dette uføret, tatt  vekk tømrer-og snekkerfag-linjene på videregående skoler?

Skal man som elev da ta et master-oppgave-løft med eller uten «plagiat» for å få et papir som sier at man har kunnskapen? Det er rent ut morsomt å tenke på! Kan man i dag bruke en tømmrersag eller en spikerpistol eller å holde en hammer? Vet de i dag hva en tommestokk er? Data, DET derimot er supert, det vet de hva er, men kan man neppe bygge noe med dette.

Ellinor Nerbø