Jeg og min kritikk av USA og Trump!

Molde. Publisert 29.11.2016
Av Ellinor Nerbø
Illus.foto: Colourbox

At Hans Bauge nå legger opp til en aldri så liten morsomhet av at jeg mener at Trump ikke er rett mann på sin plass i USA, er nok ikke jeg alene om med den tanken. Denne fysaken av en fyr er jo helt på jordet hva gjelder det jeg kaller for normal tankegang.

Det så alle og enhver under den amerikanske valgkampen. Putin er også en sånn levende kruttønne som man ikke heller vet helt hvor man har hen. Når man ser at denne fyren har et visst vennskap med en person i Syria som heter Assad , som bomber sønder og sammen både skoler og sykehus, så må dette vel være en indikasjon på at noe er riv ruskende galt mellom ørene på slike mennesker. Trump har ikke nevnt med ett eneste ord dette her, holder nok naturlig kjeften godt lukket.  Hans mening om både handicappede og kvinner viste han med sitt menneskesyn og holdninger som vi her enn så lenge er forskånet for??

Økt militær aktivitet

Selv om jeg sa at selv Simpsons advarte mot Trump, så var ikke Simpsons alene om den tanken. Det man kaller for klarsynte advarte for mange år siden om «en ved navn Trump», det samme omkring «den røde fare», som mange antok skulle være kommunistiske ledere. I all tid har folk hatt en viss redsel for kommunismen og andre har snakket om faren fra muslimske ledere. Men at verden nå er i stor endring er ikke noe man trenger å tvile på, den holder på å gå helt av skaftet.

I det siste har vi langs kysten sett eldgamle russiske krigsskip med kullsort røyk fra skorsteinen dra forbi, og at militær-aktiviteten har «tatt seg opp» hvor man har sett både russiske U-båter både her og der hvor norsk aktivitet ikke har hatt noe med det man har sett å gjøre i det hele tatt. Selv mener jeg å ha sett «fremmede fly» passere langt inn i vårt land all den tid hangarskipet med kullrøyken dro forbi. Fargen på flyene var neppe av «den norske sorten», en tone lysere og hadde annen fasong enn de vi har. Seansen tok bare noen få minutter.

Verden i et urolig tempo

Ikke kom og fortell det norske folk at verden ikke er i et urolig tempo for tiden, for man ser jo strømninger nå som man ikke har sett på nesten syttifem år!! Men verdenslederne sitter å ser på at barn bombes til døde og denne Assad får jobbe med dette i fred ved hjelp av PUTIN. Hva gjelder Trump ser man at den mannen vingler som en full buss-sjåfør! Litt hit og litt dit. Hvordan verdensøkonomien får det og hvordan dette kan virke på norsk økonomi fremover får vi bare tenke oss til. Godt er det i alle fall at noen har en jordlapp å sette poteter på om det kniper på og at man har et fiskesnøre som mange ikke vet hvordan dette gjøres.