La oss billister forsvare kjøregleden

Publisert 22.2.2018

Av Terje Haugom, samfunnsdebattant
Illus.foto: Sfm.no

Hvis bil-legenden Bob Lutz får rett i sine spådommer, vil det nemlig innen 20 år bli forbudt for mennesker å kjøre biler på offentlige veier. I stedet tror han folk må benytte seg av autonome (selvkjørende) kjøretøy som eies av selskap som Uber og Lyft. Skal denne spåmannen få rett? NEI!!!

Vi som elsker å kjøre bil – ikke Duracell-kaniner altså – må arbeide for å stanse det arbeidet forskerne driver med som truer vår elskede sjåfør-status! Det å produsere autonome kjøretøy er like umoralsk og forkastelig som kloning av mennesker! At seksuell kontakt blir forbudt, og all reproduksjon av mennesker skal styres av kunstig intelligens, og foregå i sterile laboratorier! En vanvittig tanke, ikke sant?

La oss bil-elskere stå sammen om å forsvare kjøregledens sjel – og de vanlige biler, bensin og diesel, og våre veteranbiler og motorsykler! Nå må «utviklingen» bremses ned! Hva har vi f.eks. NAF for, hvis ikke de kan forsvare sine over 800.000 medlemmers hoved-interesser mot den umyndiggjørelse og gledesdrap den autonome framtid legger opp til? Innfør lønns-stopp til disse forskerne, inntil de bruker statens midler på noe samfunnsnyttig og fornuftig! Dessverre vil trafikkulykker fortsatt skje som en del av naturens gang, og blir nok ikke mindre i antall om vi lar roboter overta styringen! Det må vi leve med!