La oss ikke blindes av grønn «klima-retorikk»

Publisert 18.6.2017

Av Terje Haugom, samfunnsdebattant
Foto: Arkiv JH Media

Analyseforetaket RethinkX, som består av eksperter innen teknologi, finans og marked, har laget en «futuristisk studie», kalt «Rethinking Transportation 2020-2030», og den tegner et dystert bilde for alle oss som liker å kjøre biler med forbrenningsmotor. For analysen konkluderer med at innen 8 år, så vil det ikke bli solgt en eneste bensin eller dieseldrevet bil, buss eller lastebil noe sted i verden! En skal høre mye før ørene faller av!

Kjære med-bilister og venner av skikkelige biler, som går på skikkelig drivstoff, og hvor vi selv står for kjøringen! La oss gjøre den naive ekspertisen kraftig til skamme! Vi er glade i våre bensin- og dieseldrevne biler, våre flotte veteran-biler, og våre stolte motorsykler, – og vi må på alle tenkelige måter stå sammen mot en så dyster utvikling! La oss ikke blindes av grønn «klima-retorikk», og tro at saligheten er en el-bil, el-buss, og el-lastebil! De virkelige og troverdige ekspertene forteller oss at el-biler produseres via skitten kull- og atomkraft, mens vanlige biler krever vesentlig mindre av energien! Og når de nusselige el-bilene skal lades, er det atmosfæren over den vestlige verden som får lide! Norge selger jo over 70 % av vår «rene» kraft, og må importere skitten kraft for å lade «framtidens allemanns-eie»!

Du og jeg – som har biler med forbrenningsmotor – forurenser FAKTISK bare 4 %! Likevel prøver klima-hysterikerne på venstresiden å få oss til å tro at vi – som kjører skikkelig bil – bidrar til verdens undergang! Sprøyt! La oss rose bilfabrikkene for de gode bilene de har laget – og fremdeles lager -, og rose olje- og energiministeren fordi han gir oss tro på framtiden, med rikelig med norsk olje og gass! Våre kjære biler skal få pryde norske og europeiske veier i minst 30 år til! Og i mellomtiden har vi nok fått biler med forbrenningsmotor og brenselcelle, som går på hydrogen fra rent vann på tanken! Vanndamp plager ingen! Og bilen styrer vi selv bedre enn all verdens tullete elektronikk!