La folk få snakke ut Fredrik Solvang!

Publisert 21.9.2020
Foto: Wikipedia

Fredrik Solvang – NRKs Debatt-leder, har en egen evne til uforskammet å kutte det deltakerne prøver å få sagt – uten at de får fullføre, før neste spørsmål fyres av. Når først SIANs leder fikk slippe til i Debatten, burde han få lov til å avslutte sine setninger og svar, før Solvang hugger ham av! I NRK er det en til i Dagsrevyen som er like uhøflig overfor sine intervju-objekter.

Kanskje en del seere prøver å få tak i det som sies, men med programlederens munn-diaré er det ikke mulig! Fredrik Solvang må skjerpe seg! Har man ytringsfrihet, må den som får spørsmål få lov til å snakke/ytre seg ferdig – FØR neste spørsmål. Og ytringsfriheten er grunnlovsfestet – om NRK eller noen grupper ikke liker det som blir ytret!

Er tiden knapp, og Solvang av den grunn må «peise på», får NRK utvide Debatten med en time til! Debatten er vanligvis langt mer interessant enn mye av det sports-vrøvlet som sendes. Kontroversielle tema – og folk som flyr i flint – er både engasjerende og underholdende!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.

Redaksjonens merknad: NRK er på ingen måte lenger et objektivt presseorgan. Det har hierarkiet på Marienlyst bevist for flere tiår siden. Da eksempelvis Einar Førde var kringkastingssjef, så var det også debatter på NRK. Lederne av disse, og uten å nevne spesielle navn, var mennesker og medarbeidere med både god oppførsel, også faglig innsikt og konduite. De viste respekt for sine intervju-objekter, og uten å bruke revolver-journalistikk som denne Solvang tydeligvis er tilhenger av. NRK har mistet mange seere på grunn av sin ikke-objektivitet. Og fortsetter Solvang sitt raser-kjør mot deltakere han kanskje ikke heller liker personlig, så vil nok NRK miste enda flere seere og lyttere. Det er slike som Solvang som spesielt kan trenge et minst firelags munnbind i disse Corona-tider. Red.