La oss få dem tilbake!

Publisert 15.3.2021
Foto: Wikipedia

NRK og diverse andre norske TV-stasjoner sender mye man kan kalle skrot. De forskjellige såkalte reality-seriene er blant dem. Andre er disse tåpelige «konkurranse»-programmene som omtrent daglig dukker opp på flere kanaler. Fatter ikke at noen gidder å se på alt det vrøvlet.

Hvorfor ikke re-sende mange av de tidlige TV-programmene under kategorien underholdning? Om de er i sort/hvitt eller farger spiller liten rolle.  Mye av disse eldre sakene var langt bedre enn det meste av dagens.

Hva med å få rettighetene til topp-show fra USA som de eldre Lawrence Welk-showene med mye prima musikk, – og de høyst komiske Jack Benny-showene? Disse var USAs mest populære og sto lenge på første plass der borte. Disse var aldri sendt i Norge og ville følgelig være fullstendig nytt for norske seere. Det var hva man kan kalle kvalitets-komikk av beste sort.  Flere av dem kan sees på YouTube. Ja her kan vi jo også inkludere Spike Jones-showene som fortsatt burde fenge stort. Men det ville vært noe helt annen å få dem tekstet på TV. Og ikke å forglemme den dansk/amerikanske Victor Borge og hans eminente musikk-show. Tidløst det også! Og hva med de flotte lørdagskveldene med Erik Bye og hans unike gjester?

Disse gamle men likevel tidløse showene kan det neppe koste særlig mye å kjøpe rettighetene til. De finnes for øvrig i dag på DVD (overført fra video), så det er tilgjengelig materiale.

Hva sier NRK til dette? Jeg utfordrer i første rekke NRK slik at man i tilfelle slipper de stadig ødeleggende reklame-avbruddene, men det ville selvsagt også ha vært flott om andre TV-kanaler kunne ta opp disse tidløse komi/musikk/underholdnings-programmene. Vi begynner etter hvert å bli lei de norske «Tordenskjolds soldater» – alle disse fjesene som går igjen på flere kanaler i omtrent alle underholdnings-sammenhenger.

Om de fleste av aktørene er gått bort, bør de fortsatt få leve til glede for oss andre. Se bare hvor hyggelig det for tiden er med programserien «20 spørsmål» med bl.a. dyktige Knut Borge som programleder!

Wilfred Høsteland