Landet hvor våpnet sitter løst

Leder
Publisert 21.09.2020
Foto/Animasjon: Sfm.no/Pinnaclesys.

Hvem kunne i sin villeste fantasi tro at Sverige, som engang i tiden var et svært så trygt og godt naboland, kunne få en slik farlig utvikling som man særlig i de to siste tiår har fått bevitne, et land hvor både pistoler og andre våpen nå florerer blant kriminelle helt ned til 13-14 års alder. Det er bare helt skremmende. Svensk politi er i ferd med å gi opp grunnet mangel på politisk ansvar.

La oss se tilbake til 1960-1970 tallet. Da ble det bygd ut store fine boligområder flere steder i landet, og hovedsakelig utleieboliger drevet av en rekke kommuner. Vi kan eksempelvis nevne byer som Malmø (Rosengård), Stockholm (Farsta, Hässelby), Göteborg (Västra Frölunda, Bergsjön, Hammarkullen) osv. Hit flyttet i hovedsak svenske barnefamilier som tidligere hadde bodd under nokså kummerlige forhold. I slike områder ble det bygget helsestasjoner, skoler, barnehager, i tillegg til lokale sentre med trygde- og sosialkontor, politipost, post, bank, apotek, ulike butikker. Altså snakker vi om meget ideelle små samfunn utenfor storbyene der de fleste hadde sine jobber. Transport fra hjemsted til jobb i byene ble besørget med buss og/eller trikk.

Til slike byer og småsteder flyttet også en god del nordmenn som hadde funnet seg jobber på enten Volvo i Göteborg, Kockums Verft i Malmö, eller som helt enkelt hadde fått seg en bussfører jobb i Stockholm osv. Sverige hadde også på denne tiden et av verdens desidert beste og mest effektive helsevesen. Så bryter det ut politisk kaos i flere øst-europeiske land, særlig i det tidligere Jugoslavia. Flere flykter da vestover som bl.a. mange Ungarere hadde gjort tidligere grunnet borgerkrig. De drar til Sverige og får seg jobber og bolig og lever i fred og harmoni med etniske svensker. Kriminaliteten er meget lav sett ut fra datidens folketall.

Vi hopper så tilbake til innledningen og år 2020. Hva er det som da skjer over neste hele Sverige, jo nesten to til tre mord i uken, voldtekter, rå vold og ran mot både eldre og unge/barn, begått av forholdsvis unge menn, narkotikahandel i stor stil, smugling og salg av bla. illegale våpen osv. osv. Det skjer en rekke grusomheter selv i dagslys hvor kriminelle gjenger kriger mot hverandre, skyter hverandre ned på åpen gate, mafia-familier som styrer og regjerer i en rekke bydeler over hele landet, såkalte «NO GO» soner i flere bydeler i de svenske storbyene, hvor til og med helsepersonell, brannvesen og ambulanser ikke kjører inn uten forsterkning og assistanse fra politiet. Selv de sistnevnte har problemer med bevæpnede gjenger.

Selv i en liten og ellers fredelig by som Landskrona i Skåne, er man heller ikke helt trygge for kriminelle som bærer skytevåpen og kriger mot andre kriminelle gjenger. Foto-Animasjon sfm.no/Pinnaclesys.

Så kan man spørre seg hvilke mennesker det er som har skapt alle disse problemene som Sverige i dag sliter med. Det meste skyldes en uansvarlig innvandringspolitikk de siste 20 årene, og som ingen etnisk svensk har sett maken til tidligere. Selv dagens statsminister Stefan Löfven (S) har erkjent at så er tilfelle. Vi ser dessverre en liknende utvikling i Norge. Her får vi nesten daglig kunnskap om mennesker som er blitt knivstukket. Slike handlinger står også rusede personer bak – uavhengig av nasjonalitet eller etnisk opprinnelse. Er det slik vi fortsatt vil ha det i Norge, eller er det nå på høy tid å sette foten kraftig ned? Vi sender spørsmålet videre til de ansvarlige i Regjeringen og på Stortinget.

Skrevet av redaksjonen i sfm.no.