Landet som aldri får NOK av NOK!

Publisert 20.1.2020
Foto: Colourbox

Svært få av dagens politikere synes å være villig til å få stoppet sosial nød og urett i det søkkrike oljelandet Norge. I Norge bor det mange pensjonister og barnefamilier som sliter med stor gjeld, hovedsakelig grunnet en fullstendig syk boligpolitikk, høye matpriser, horrible bensin- og dieselpriser, bompenger, skyhøye parkeringsavgifter, en svindyr kollektivtransport, svindyre avgifter på miljøvennlige biler, et gammelt og nedslitt vegnett omtrent over hele landet, skyhøye strømpriser, dyre utdannelser, dyre skolebøker osv, osv, osv. Dette er Kongeriket Norge i et nøtteskall i det vi skriver år 2020.

En god del av folket må ta sin del av skylden får at denne galskapen har fått eskalere. Det er ubegripelig at mange norske borgere synes å opptre mer tafatte og handlingslammete enn noen gang tidligere. Kampviljen og motet som nordmenn generelt fikk våren 1940, og som varte til langt opp i 1970 årene, ser nå ut til å være borte. Det virker som at veldig få våger å stille opp for å få fjernet politiske svikere og løgnere fra sine taburettplasser, likeledes få fjernet farlige byråkrater og farlige offentlige ansatte, slike som godtar både maktmisbruk og lovbrudd. Beviser for sånt har vi fått mer enn nok av de siste årene.

Spør man i dag om noen er villige til å være med på en omfattende demonstrasjon (a la France) utenfor Regjeringskvartalet eller Stortinget, og med det for øye å få vekket opp svikende og sovende politikere, så bli ikke overrasket om man da får følgende svar: ”Noe sånt kan ikke vi være med på. Tenk om naboen ser oss”. Når det derimot oppfordres til demonstrasjoner mot eksempelvis Israel, eller med søkelys på antatte politiske tyranner og diktatorer andre steder på jorden, og når brudd på menneskerettigheter skal påpekes, eksempelvis overfor Russland, Iran, Irak, Tyrkia, eller et annet land som ligger lengre bort fra Norge, ja da er møter man opp i stort antall med både fakler, plakater og høye rop. Når det så gjelder våre politikeres vilje til å gjøre noe for sitt eget folk og land på hjemmebane, så er de stort sett ganske så uvillige og svært selvopptatte.

Hvorfor har det blitt slik i dagens Norge? Hvem har skapt dette gjennom egoistiske og iskalde samfunnet vi i dag både ser og opplever? Se også bare på hva som igjen skjer på bensin- og dieselområdet. Løgnene står i kø. (Same old shit, new wrapping). Libya, Midt-Østen, Iran, Irak, bla, bla, bla. Den pengegriske norske statens godt betalte talerør, har også kommet med utsagn som ”Vi må nok vende oss til å leve med enda høyere bensin- og oljepriser i framtiden”. Her bekreftes det igjen at konflikter i andre land benyttes som ren unnskyldning for å få skrudd bensin- og oljeprisene i Norge rett til himmels. Hva med oljen som vi selv produserer? Vi raffinerer også bensin i Norge – bl.a. på Mongstad. Har ikke det norske folk lenger råderett over eget arvesølv? Nå må dagens oppvoksende generasjon ta drastiske grep og få stoppet statens økonomiske terror, en terror som også har tatt livet av mange nordmenn.

Landets vårt huser også en del selvoppnevnte «eksperter» som nekter å innse at det fortsatt eksisterer store lønnsforskjeller. La det være klart og tydelig at alle i Norge ikke har en halv million eller mer i årslønn. Rikinger behøver ikke å bry seg om bensin- og dieselpriser går til himmels, de som årlig kan velte hele regningen over på andre. Hørte jeg ordet misunnelse – igjen. Nei, det handler om rettferdighet. 50 liter 95 oktan bensin til en foreslått pris på NOK 20,00 pr. liter, blir hele NOK 1.000,-. Bruker en familie i snitt 200 liter bensin i måneden grunnet jobbkjøring, skolekjøring, handlekjøring, barnehagekjøring, fritidskjøring for barna, så koster bensinen alene hele NOK. 4.000,00 pr. måned. På 11 måneder blir det svimlende NOK 44.000,00, skriver fire-og-førtitusen-kroner pr år, dvs. om man da tar bort perioden for sommer- og vinterferie. Synes dere dette er helt ok? Legg til forsikringsavgift, bompenger, parkeringsavgift, bilforsikring, bilservice, verditap på bil osv. Hva blir da prisen pr. kjørte kilometer? Sett opp et regnestykke og man vil garantert flekke tenner. Husk på at den norske staten stikker av med det aller meste av våre penger gjennom skatter og avgifter. Hvor lenge skal man finne seg i nettopp det siste? Grensen er for lengst nådd slik sfm.no ser det.

Jan Hansen
Ansvarlig redaktør