Lavere rente til de miljøvennlige?

Publisert 3.1.2019
Foto: Colourbox

Nå gir man seg vel ende over. Den 16/12/2018 fikk man se og høre i Tv-2-Nyhets-kanalen at de som blir mer miljøvennlige, får lavere renter på sine lån. Blir det slik nå da Elvestuen i Venstre, at om man velger en el-bil fremfor en diesel-bil, så får el-bil-eieren billigere lån enn den som har en diesel- eller fossilkraft-bil? Hva skal man si når man på denne måten skal tvinges til noe som kan ta fyr før man når Sinsenkrysset, enn om man kjører slik man før har gjort?

Altså, nå er det jo bevist at el-biler ikke er så trygge som man later til å tro, når man rett som det er både ser, leser og hører om at el-biler har tatt fyr både «her og der»? Når noen også sverger til Old Fachion- biler, og har disse som klenodier som man kun bruker en sjelden gang, så skal man av nettopp denne grunn straffes med høyere lånerenter på sine lån, og at de som holder seg til det man fra før er vant med ellers i året? Dette forteller i alle fall meg at holder du deg til det du er vant med, så skal regjeringen bestemme hva du skal kjøpe, viss ikke så skal du straffes på en eller annen måte, og selv om du likevel straffes med bompenger i tillegg? Er det da rart at politikerforakten brer om seg?

Men hva gjør de politikere som har «tjenestebiler»? Er de bilene mer miljøvennlige enn andres biler? La oss få vite om regjerings-biler og andre VIP-biler nå er byttet med el-biler, eller er ikke det så farlig da? Kanskje disse bilene slipper mindre avgasser enn «min» og andres, selv uten el-drift? For dette miljø-hysteriets skyld ble hele Norge tvunget til å bytte strømmålere i sine bo-enheter og andre bygg man eier, noe som gjør strømregninger langt høyere enn før. I dette kalde Nordishavet trenger vi mer varme på vinteren enn ellers i Europa, og grunnet at vi ligger her vi gjør. Av den grunn trengs mer varme. Vi skal ikke tvinges i kne av partier som langt fra burde fått tildelt seg den makten de har fått.

Hva blir det neste, at man blir tvunget til å kvitte seg med det man har spart seg til for miljøhysterikernes skyld? Jeg kan nok tenke meg at politikerhatet kommer til å øke betraktelig etter at Venstre kom i regjering, hva da med tanken om KrF? Men det ser også ut for at FRP nå har svelget en hel kamelfarm for å få holde på sin «makt» for å tekkes Erna? Midt oppe i dette politiske kaoset som har vart en stund, så tipper jeg at det ikke hadde vert bedre om Jonas «tåkefyrsten» hadde ansvaret heller. Kaos har det blitt enten vi vil forstå det eller ikke. Et gammelt ordtak sier at «den siste idioten er ennå ikke død». Passer dette på de fleste av våre politikere? Hm, hva mener leserne?

Ellinor Nerbø

Redaktørens merknad. Det er helt tydelig at de fleste norske politikere, neppe kan være helt klar over lovendringen de selv var med på å vedta i 2014, året da vår grunnlov fylte 200 år. Det siktes fra sfm.no sin side til grunnlovens § 98. Gå inn og les kjære politikere. Red.