Leger som ikke gjør sin jobb

Publisert 26.8.2019
Illus.foto: Colourbox

Har noen, noen gang opplevd at en «fersk lege» som «kanskje ikke engang er lege», som du har fått uten å bli spurt om du godtar denne legen, forteller deg at du nærmest er et null som menneske?? Hva gjør du da?? Dette opplevde en person jeg kjenner meget godt, og som falt helt ned i kjelleren.

Her var gode råd dyre, man måtte selv som en meget nær av vedkommende trå til. Dette bel en hard affære. Så hard at man selv datt i den samme kjellern, selv om man vanligvis er aldri så sterk av seg. Dette skjedde i Molde, og man måtte i sakens anledning til et annet lege-distrikt, og til et mer profesjonelt legekontor for å få ordnet saken. Når man når en viss aldri så skal man måles og veies om man er skikket til både det ene og andre samtidig som våre myndigheter mener at vi er både friskere og mer selvhjulpne på mange måter nå enn før?

I noen tilfeller så ser man «floskelen» i denne påstanden, når man møter leger som fratar en det man egentlig kan så lenge man har noe man vet at man kan, det å kjøre bil som man har gjort i flere år av sitt liv. Har man f.eks. dysleksi eller også dyskalkuli, så finner noen leger ut at da er du stokk dum! Tenk det. Selv etter en kjøretest hos en kjøreskole og funnet kapabel til kjøringen, så kan likevel en lege som ikke kan norsk, ei heller engelsk finne ut at du er stokk dum for dette her!! Denne jeg kjenner i dette tilfellet måtte bruke tjue tusen kroner unødvendig for å få kjøre bil i de neste tre år!! Noe en oppegående lege kunne gjort på tjue minutter for å fortelle personen at kjør du, dette går bra, det finnes ingen indikasjoner på at du ikke kan kjøre bil.

Nå har denne indiske legen(påstått) sluttet ved det kontoret man var på og skal nå flytte til Tønsberg. Det rettes herved en aldri så liten advarsel til Tønsberg-folket, Se opp! Denne er ikke helt på «bølgelengden».. Ikke kan han engelsk (eller vil kommunisere på engelsk) om folk ser det nødvendig, som om det ikke er nok så påstår denne at han er psykiater, operasjons-lege og allmennpraktiker, i tillegg at faren er Indisk advokat. Hva har det med hans legepraksis å gjøre, det spurte jeg om. Det er nok svært mange leger som mener å ha kunnskaper om det man driver med, men denne gangen gikk det ikke legens vei. Heldigvis for denne pasienten som fik en glede i livet i stedet for et slag midt i ansiktet som dette kunne blitt til og det uten grunn!! Nå forlater denne legen kommunen og noen er meget glad for det, meg inkludert. Advarsel er herved sendt. Se opp!!

Ellinor Nerbø