Like lettlurte som Norge

Publisert 3.4.2018

Av Terje Haugom
Illus.foto: Sfm.no

Nå skal svenskene stenge eldre biler ute fra byene. Det gjelder både bensin og diesel eldre enn 2009. Ærlig talt, – dette er for dumt! Også i Sverige er det vedfyring, industri og kraftverk, skip ved kai, og fly på vei opp eller ned – som står for det aller meste! Bilene står for 2 – 4 % av forurensingen i luften! Det de finner på nå, er en over-reaksjon, satt i scene av miljøpartier og miljøaktivister!

Dieselmotoren er den mest robuste, pålitelige og økonomiske motor som er oppfunnet! Folk med astma og andre plager i luftveiene, anbefales å flytte ut av byene, til landsbygda – med solskinn, fuglekvitter, og bæ og mø! La folk få bruke de bilene de har! Det er svært mange som har eldre biler enn 2009, og som fungerer helt utmerket! Sett nå ikke i gang med noe så tåpelig som de omtalte forbud! Og tenk på alle de flotte veteran-bilene, og motorhistoriske kjøretøy, – skal de også utestenges?

Det er trist å se at svenske by-myndigheter er like lettlurte som norske – f.eks. i Oslo og Bergen. Nei, ærlig talt: Dropp det der med forbud mot fullt brukbare biler, og få folk til å kjøpe varmepumper i stedet, og be Volvo slutte med «selvkjørende biler»! Det fører bare til død og katastrofer! Og når hackerne går inn i bilenes computere, da skal det bli tjo og hei på veiene!