Likestilling i anmarsj!

Publisert 18.9.2020
Arkivfoto: Sfm.no

Endelig har myndighetene innsett at de generøse fordelene el-bilistene har vært velsignet med, ikke lenger er bra for norsk økonomi. Mange av oss amatør-skribenter har tatt dette opp gjennom utallige leserbrev gjennom de senere år. Samferdselsminister Hareide (KrF) har kunngjort at kanselleringen av fordelene begynner med bompengene, som nå el-bilistene også skal få gleden av å bidra med – som oss andre. Senere vil de øvrige fordelene opphøre i tur og orden – garantert. Rettferdighet er viktig for demokratiet!

Det skulle da også bare mangle! El-biler forurenser langt mer gjennom produksjonen enn fossil-biler. Silisium og lithium er dyrebare råstoffer fra den 3.verden, og prosessen i seg selv ved produksjonen er en giftig sak! El-biler sliter asfalt og tar plass på vei og parkerings-plass – og ferger – som oss andre. Og før eller siden må el-bilkjøperne belage seg på nybils-mva og avgifter til staten – som oss andre. Garantert!

Utfasing av nye diesel- og bensinbiler vil nok bli skjøvet ut i tid, fordi disse bilene er meget god butikk for staten, de er allerede så å si «utslippsfrie», og dessuten – markedet, altså de fleste av oss – vil ha dem! Så fabrikkenes ledelse er ikke dum heller! Uansett hva norske miljø-politikere drømmer og fabler om! På Østlandet er det pr. i dag 95 % av salget av nye og brukte biler som går på diesel og bensin, og de langt fleste av dem diesel – iflg. bilforhandlerne. Folk ser ut til å sette driftssikkerhet og pålitelighet først, og «alt nytt er tytt» er ordtaket som tydeligvis gjelder. Luften er på vei ut av ballongen. Vi ønsker Hareide og fordels-jegerne hans lykke til med jakten på neste fordel som er moden for kansellering!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.