Livet til en ufør i Norge

Kristiansund. Publisert 31.5.2017

Av Hilde Ottesen
Illus.foto: Colourbox

Regjeringen har for tredje år på rad gitt blaffen i de uføre og pensjonistene i Norge. Kjøpekraften deres er i minus, og etter NAVs mening har man plussøkonomi om en har 5900 kr i mnd etter at husleie og strøm er betalt så der får en ikke hjelp. Hva med alle de andre regningene en person har som tar en god jafs ut av denne lille summen? Skal en overse dem? Men da dukker ett nytt problem opp, når en er blitt totalt gjeldsslave så hjelper heller ikke NAV deg. Hva gjør en da?

Ikke krav på et verdig liv?

Valget til en ufør eller minstepensjonist ligger i å betale regninger eller ha mat nok for en måned, for selv om politikerne har satt en stans på kjøpekraften til uføre og pensjonister har de slett ikke stanset økning av prisene på matvarer, strøm, husleie osv. De stiger og stiger. Og nå vil de ha obligatorisk NRK lisens om en har TV eller ei. For hver borger over en viss alder. Molboland. Vi som er syke, uføre eller pensjonister kan bare drømme om å ta en kinotur, en tur ut for å spise eller en liten ferie for å kunne komme seg unna hverdagen ei stund, for det er noe en aldri i verden har råd til.

Uføre, syke og pensjonister har ikke krav på ett verdig liv i Norge. Tross alt vi er blitt syke med vilje etter regjeringens mening. Og alderspensjonistene har gjort noe så uhørt som å bli gamle nok til å få pensjon. Slikt går da virkelig ikke an. Og så ser vi politikerne som stort sett sitter på bakenden, med løftebrudd og det hele som får lønnsøkning for å behandle folket som møkk. Siv Jensen gikk opp over kr. 90 000 i lønn på de siste årene, mens pensjonister og uføre har endt opp på minussiden når det gjelder kjøpekraft. Og Erna Solberg som statsminister er mildt sagt en vits. Letter skatten for de rike og øker den for de fattige. De fattige skal med andre ord sørge for at de rike blir rikere og de fattige skal, vel, utryddes fordi de slett ikke har råd til sunn mat engang. Det er ikke mindre enn skammelig. Her har dere idioter på stortinget en newsflash. Ingen av oss har valgt å bli syke, ingen av oss har valgt å være uføre og ingen velger å være gammel fremfor å være ung nok til å være ute i jobb.

Frp lyver om null skatt

Siv Jensen (Frp) gikk sågar så langt å påstå at pensjonister ikke betaler mye i skatt. Løgn! Jeg er minstepensjonist og har utbetalt litt over kr. 14 000 kr mnd, etter at skatt på snart kr. 4 500 er trukket. D.v.s. at prosentmessig ut fra inntekten jeg har betaler jeg ca 36 % skatt hver en evige mnd. Det synes jeg er rimelig mye jeg. Og jeg er skråsikker på at jeg har mange med meg på dette. Dere politikere glemmer at dere er ansatte av folket, vi er deres arbeidsgivere og får vi nok ender ikke dere i noen regjeringsposisjon igjen. Da stopper stemmene. Og husk det er valgår i år, så det vil lønne seg å tenke litt på pensjonister og uføre, det er tross alt en god del av oss i dette landet som faktisk vil ha ett verdig liv, hvilket vi ikke har nå. Jada – jada, jeg vet denne uførereformen var APs ide, men dere har slett ikke gjort saken noe enklere mens dere har sittet i regjering. Da heller verre. En syk person og uføre har dessuten flere utgifter enn dere som er friske, dere slipper medisiner eller betale for transport som drosje hver gang dere skal ut. Vi har utgifter som friske mennesker ikke har, likevel er det alderspensjonister og uføre som får unngjelde hver gang.

På toppen av dette bruke 40 mill på andre religioner med våre skattepenger. Det er ikke mindre enn horribelt. Dere sender penger i bistand i hytt og pine og gir blaffen i alle de som faktisk sliter i eget land. Hvor er logikken deres? Tenk på alle hjemløse, alle veteraner som slett ikke får hverken helsehjelpen de har krav på etter å ha tjenestegjort for landet sitt, ei heller får alle den opptjente pensjonen de har krav på. Hvorfor i all verden skal dere ha krav på livvaktene deres, bilene, gratis boliger og så videre når de som faktisk har satt sine liv på spill for dette landet ikke får noe som helst? Jeg bare spør. Jeg skjønner ikke hvordan dere kan sitte på deres hester og tro dere er noe mens dere behandler deres eget folk på denne måten. Det er skammelig.