Livsfarlig grisekjøring i Strömstad!

Publisert 29.6.2018. Oppdatert 7.7.2018 Kl. 12:35
Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ)
Foto: Sfm.no

Trafikken på Oslovägen og Ringvägen i Strömstad har nærmest eksplodert etter at totalt tankeløse norske politikere innførte ”sukkeravgiften. I tillegg til trafikken over begge broene på Svinesund, har byen fått hele 6 ankomst og avganger med passasjerfergene fra Colorline og Fjordline. Utover det kommer det passasjerbåt fra Hvalerøyene i tillegg til alle småbåter.

Det er ubegripelig at billister og yrkessjåfører ikke tar hensyn til gjeldende fartsgrenser, og da gjelder det særlig Ringvägen og Oslovägen i Strömstad. Det som er mest skremmende er at man nesten aldri eller meget sjelden ser politiet ute på veiene. Av bl.a. nevnte årsak kjører både nordmenn, svensker og andre utlendinger som gal på ulike tider av døgnet.

Man skulle kunne forvente at enhver viste respekt for andre som ferdes ute på veier og på fortau. Det er uoffisielt blitt målt hastigheter på Oslovägen i opp til 110 km/t i 40 km sonen. Verst er det på kvelds- og nattetid. Såkalte yrkessjåfører er heller ikke bedre, og kan neppe tenke over bremselengden de må ha for å kunne stoppe trygt foran et overgangsfelt. I det vi skriver og publiserer denne artikkelen, så tuter det utenfor kontoret vårt med politi, ambulanse og lege. Det viste seg at de var på vei til en mann i 70 års alderen var blitt påkjørt av en lastebil og skadet. Han ble fløyet i helikopter til sykehuset i Trollhättan, ca. 120 km sydøst for Strömstad.

Det er det svenske Trafikverket som har hovedansvaret for begge de nevnte hovedveiene hvor den ene går rett igjennom sentrum av byen. Byens taxi-sjåfører grøsser også over sansløse trafikkanter som ikke tar hensyn til fartsgrenser. Man venter bare på at det skal skje flere alvorlige ulykker før noe blir gjort, blant annet å få satt opp fartsdempere.

I en e-post fra Gatukontoret i Strømstad kommune, skriver «Bitredande gatuchef» Jeanette Johander at kommunen har tatt del av vår artikkel, videre at de vil ta våre synspunkter med i den videre trafikkplaneringen. Samtidig opplyses det om at Strømstad kommune har veiansvaret for Oslovägen og deler av Ringvägen. Vi kan videre opplyse om at sfm.no også har kontaktet det svenske Trafikverket om saken.