Løsningene finnes – innsikt og vilje uteblir!

Publisert 13.5.2019
Foto: Colourbox

Med bakgrunn i Debatten i NRK tirsdag 7.mai er det presserende å få påpeke en del ting. Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Fremtiden i våre hender er alvorlig bekymret for klimaets tilstand og fremtid. Man må slutte å fly, slutte å bruke bil med fossilt drivstoff, spise mindre kjøtt osv. Atmosfæren lider osv. I det hele tatt – dersom vi skulle leve slik de beskriver, – ville vårt samfunn være et diktatur! Og det vil vi selvsagt ikke ha!

Trygve Slagsvold Vedum (SP-leder) hevdet at det er teknologi på gang, til beste for oss alle. Man må utvise tålmodighet, så vil folk ta i bruk det nye, og ingen skal hverken tvinges eller dikteres. Hydrogen-drift f.eks.! Og på det punktet har Vedum helt rett: For det første er forskningen på fossilt drivstoff like ved å lansere en så høy kvalitet på bensin og diesel, at man ikke lenger kan måle noen forurensing derfra! For det andre ble det allerede på 80-tallet oppfunnet en bilmotor som gikk på vann, ved hjelp av brensel-celle, – men som ble arrestert og låst inn av Esso i USA. Hydrogen-biler har så vidt sluppet inn på markedet…

MEN – det som MDG og andre i klima- og miljø-bevegelsen ikke har fått med seg, er at verdens topp-politikere er marionetter for maktmenneskene i oljeselskapene! «Ingen av disse miljøvennlige super-oppfinnelsene skal settes i produksjon før oljen er nærmest slutt!» sier magnatene. Så idealistene kjemper en kamp i blinde – mot vindmøller. I tillegg vet vi at produksjon av en el-bil er 3 ganger så skadelig for klima og miljø som produksjon av en tradisjonell bil! Medregnet energien som trengs til lading – og som kommer fra kullkraftverk på kontinentet -, bør idealistene tenke seg om!

Vi VET at nye teknologier finnes, – men det er idealistenes tydelige mangel på kunnskap, og myndighetenes underdanighet for oljemakten, som må skifte fundamental kurs! Det går nemlig an å utstyre fremtidens biler med teknologi som destillerer sjøvann, bruker det rene ferskvannet til å fôre brenselcellen, som så bruker hydrogenet til å drive motoren – akkurat som bensin! Og vanndampen som kommer ut «eksos-røret», sammen med oksygenet fra spaltingen, er bare bra for klimaet! Også der det er tørke i verden! Mye vanndamp blir til regn…

Skytset må rettes mot maktmenneskene som hindrer de gode oppfinnelsene å tas i bruk! MÅ vi nødvendigvis bruke opp olje og gass først?

Terje Haugom, samfunnsdebattant.