Lot Kina egentlig viruset spre seg?

Publisert 31.3.2020
Foto: Colourbox

Kina lot Covid-19-viruset spre seg uten kontroll i flere uker. Det meldte Aftenposten for et par dager siden. Har Kina latt dette skje, uten at man har reagert på at dette ble slik det ble? Da er det snakk om en villet handling fra en stat som har bevisst spredd viruset med viten og vilje.

Først etter flere måneder reagerte Kina. Da hadde dette fått så stort omfang at man ble nødt til å reagere og si ifra, selv om andre stater rundt dem også så at dette var ute av kontroll. Likevel så iverksatte man ikke et innreiseforbud og karantene for mennesker som hadde ankommet Kina, for det er vel slik at for å komme inn i Kina, så må man ha visum?

Hvorfor det ikke ble tatt grep fra starten av, er det nok mange som både har spurt seg om og som fremdeles tenker den tanken? Dette får noen og enhver til å sette sine egen spekulator i gang, og mener at dette er bevisste handlinger fra Kina? Når så krisen blir stor nok, får de selge smittevernsutstyr så det holder, og staten Kina tjener penger som aldri før i tillegg til annen tekniske duppeditter etc? Men nå ser det noe dystrere ut for utenlandshandelen deres, altså boomerangen tar til å virke?? Men dette rammer også resten av verden i samme slengen?
Hva hadde da dette for seg?

Hele verdensøkonomien er nå i en farlig situasjon, og som kan overgå det mange noen gang hadde kunnet forestille seg. Når man leser at flere i Oslo nå har vurdert å flytte der i fra, så forteller dette at det er også mye som er feilprioritert i den byen, og at noen ikke lengre ser det formålstjenlig å bo eller leve i en slik by. Hvilken by blir den neste da? Altså! Folk ser at noe er i gjære og tar selv konsekvensen og flytter. Man har det bedre på bygda likevel, en frihet man ikke har i en by.

Ellinor Nerbø