Lungekreftpasienter bør holde ut til høsten 2021

Publisert 1.5.2019
Foto: Colourbox

Prisen på et F35 fly er 1,3 milliarder. Bare det ene flyet kunne reddet livet til 1300 lungekreftpasienter. Men sosialminister Bernt Høye mener øyensynlig at ett slikt fly er mye viktigere enn å redde 1300 pasienter fra den visse død. Ja, hvilke annen konklusjon kan man trekke av det sosialministeren sa her forleden? Behandlingen av disse pasientene ble for dyr. Jeg ser ingen annen.

Det må være en mager trøst for disse pasientene, at det er over 2 år til neste stortingsvalg. Så prøv å holde ut, lungepasienter, tiden har en tendens til å gå fort nå for tiden. I flg. Forsvarsministeren har han en totalramme på pene 85 milliarder til sin rådighet, som innebærer et kjøp av 52 F 35 fly. Her er det ikke spørsmål om å ha råd eller ikke, for her dreier det seg om å sikre liv og helse til både folk flest og ikke minst avdankede gamle politikere.

Det kan sikkert sies mye om venstresiden i norsk politikk. Vi har da fått oppleve en av de største og mest drepende angrep på ledende politikere, spesielt i Arbeiderpartiet. Giskesaken vil vel komme til å stå som et skremmende eksempel på hvor langt ned i «gjørma» men er villig til å gå, for å dekke over regjeringens manglende styring i sine departementer.

Vi har sett at justisministere har kommet og gått nesten daglig. Ikke mindre enn 5. sannsynligvis ubrukelige «krakke – slitere» har passert justisdeptet innenfor en stortingsperiode.

Per H Midtgaard