Lykke til med galskapen!

Publisert 17.2.2018

Av Ellinor Nerbø
Illus.foto: Colourbox

Det er ikke så vanskelig å forstå at om femti år, så er Norge på samme ståsted som Nigeria hva gjelder forskjeller mellom rik og fattig. Det er jo dit våre politikere styrer nå. De dette vil gå mest ut over er de som bor i byer som får det vanskelig på mange måter.

Heldigere er de som har noe man kan «leve av» i form av å tilrettelegge for egen matproduksjon slik at man ikke sulter helt i hjel. Presset på NAV vil bli så stort at det hele kan stå i fare for å avvikles, hva da? Det er ikke nok folk i jobb som er interesserte i å stå i en jobb der man må «fø på fattigfolket». Vi får jo flere roboter som overtar arbeidsplassene, hva da??

Roboter i eldre-omsorgen som skal vaske gamlingene både her og der, samt å gi dem mat med sonder for det finnes ikke mennesker i sykehjemmene som kan følge med. Inntekt for sykepleiere er for lav til at de vil ta denne jobben, eller? Så får vi roboter i de fleste jobber innen industrien om den finnes da? Billigere arbeidskraft i utlandet til halve lønna? Dette er vel det man kaller «fremtiden»?

Skal det også være roboter i våre barnevernsinstitusjoner – Erna Solberg? Hva med læreryrket som Høyre er så «opptatt av»? Hvem skal irettesette våre elever når en robot ikke skjønner klassens uro? Skal det være Roboter på barnevernsvakta også? Hvem skal avgjøre i vedtak hvem som skal ta vare på barnevernsbarna i fosterhjem, roboter der også eller? Hvem skal stå i kassen på Rema, roboter der også som ikke kan å veksle når man skal betale både regninger og varer?

Hadde man levd såpass lenge at man fikk se våre fremtidige politikere møte seg selv i døren, og den dagen de selv skal på sykehjemmet for å møte disse robotene og føle seg misfornøyd? Skal tro hvilke tanker man da får? Lykke til med galskapen, da er ikke jeg her.