Må det andre midler til Erna Solberg?

Publisert 18.9.2020
Foto: Colourbox

De økende angrepene på ytringsfriheten de siste årene med siste måneders angrep på to politikere ved et friluftsområde og siste ukers angrep på lovlige SIAN demonstrasjoner bekymrer meg. Spesielt med en statsminister som nærmest beklager seg over at vi har en ytringsfrihet som er grunnlovsfestet.

Mye har vært sagt og skrevet i det siste om SIAN og «det forferdelige politiet» som prøver å holde ro og orden ved lovlige demonstrasjoner. Min bekymring går på hvilken hverdag får vi som skal stå på valgstand neste sommer og høst. Skal vi få nyte den samme rett til å ytre oss lovlig, eller må vi innfinne oss med at voldsapene skal få bestemme slik de gjør i blant annet Kina, Kambodsja, Iran, Pakistan og Nord Korea? Eller må vi bevæpne oss?

Erna Solberg sier helt klart og tydelig uten å ha sjekket fakta, at hun tar avstand fra «ALT» SIAN står for. Om det medfører riktighet at de har slagordet «Ingen muslimer i våre gater» , så kan jeg være enig i at slike slagord minner litt om Tyskland for omtrent 80 år siden og ikke hører noensteds hen. For alle lovlydige borgere har samme rett til å oppholde seg i våre gater uansett politisk, religiøs eller etnisk tilhørighet.

Men etter det jeg har fått med meg er SIAN for en ytringsfrihet Erna selv nyter godt av. De er også for demokratiet som har gjort at hun i dag er statsminister. SIAN tar også avstand fra vold. Og å ta avstand fra disse verdiene er for dumt fra en statsminister og føyer seg til en rekke mildt sagt tåpelige kommentarer fra Erna Solberg. Hvorfor evner hun ikke å sette seg inn i hva sakene går ut på før hun kommer med slike tåpeligheter som perler på en snor nærmest på autopilot? Hvorfor evner ikke Statsminister Erna Solberg å ta klart avstand fra politisk vold? Redd for å såre elefanten i rommet? Hun som ønsket Sharia domstoler i Norge. Altså godkjenning av parallellsamfunn? Ringer det en bjelle?

Joakim Møllersen som er redaktør Radikal Portal beklager seg i Nettavisen over at politiet gjorde jobben sin og beslaglagte roperter og lignende, fordi det innskrenket ytringsfriheten deres. Altså sutrer han over å ha blitt fratatt muligheten til å innskrenke andres ytringsfrihet. Det sier alt om de venstreekstreme voldsekstremistene sitt syn på hvem som skal få nyte godt av vår lovfestede ytringsfrihet og demokrati. For slike holdninger lukter det også av Tyskland for omtrent 80 år siden.Er det virkelig slik vi vil ha det? Er dette noe Erna Solberg også støtter?

Og hvor har Byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer vært de siste årene som freidig påstår at slik oppførsel har vi ikke satt i Bergen før? Og hvorfor oppvaskmøte med politiet som gjorde jobben sin? Senest i valgkampen for stortingsvalget i 2017, ble representanter fra Demokratene kjeppjaget fra valgstandet i Bergen sentrum av fascistene ved Universitetet i Bergen! Noe som medførte at de ikke turte å ha stand ved fjorårets Kommunevalg og flere medlemmer ikke tør å ha verv lenger? Har ikke sett han fått med seg eller tatt avstand fra den politiske volden som det venstrefascistiske miljøet ved Universitetet i Bergen sto for den gang heller.

Også andre steder har flere politikere vært kritisk til politiets håndtering av voldsapenes agerende mot SIAN, politiet og tilfeldige forbipasserende, uten å ha tatt det minste avstand fra den politiske volden som var årsak til politiets agerende. Flere politikere har til og med forståelse for den politisk motiverte volden? Er politisk motivert vold fremtiden de ønsker seg? Disse politikerne som selv nyter god av både ytringsfriheten og demokratiet? Er det et politisk apartheid som er drømmen deres, der kun de priviligerte med de rette meningene skal få nyte godt av ytringsfriheten? Da er vi på samme vei som de verste kommunistiske og islamistiske regimene er og har vært.

Flere av Demokratene, Frp og andre sine kandidater, valgkamp medarbeidere og tilhengere har også tidligere blitt utsatt for vold fra de samme elementene fra ytterste voldsvenstre i Rødt, SV og diverse «antirasistiske» subkulturer i organisasjoner og universiteter i mange år. Og dette helt uten at noen offentlig har tatt avstand fra den politisk motiverte volden. Mitt spørsmål til Statsminister Erna Solberg og Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen er da: Er dette noe vi må venne oss til med, eller blir vi nødt til å bevæpne oss eller ha bevæpnet vakthold på valgstand neste valgkamp? Eller skal politiet få de nødvendige ressurser og arbeidsro til å prioritere, håndtere og slå ned på rasistisk, religiøs og politisk vold, enten det er islamister eller ytterste voldsvenstre som er ute etter å invalidisere eller drepe dem de er uenig med i god Antifa-stil?

Svein Arne Grønnevik
Leder, Demokratene Vestland Fylkeslag

Ref Linker:

https://www.nettavisen.no/nyheter/–bare-politiet-er-ansvarlig-for-politivold/3424010727.html
https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/9vj8q9/politiledere-og-byraadslederen-i-moete-det-var-noedvendig-aa-bruke-taare