Må det først skje en stor dødsulykke?

Publisert 12.10.2020
Foto: Wikipedia

Det skjer så mye rart! Det var med stor forbauselse jeg fikk med meg nyhetene på TV 7.10.2020 (onsdag kveld). Folk som ferdes – de fleste daglig – på den meget rasutsatte vegen mellom Voss og Bergen, den såkalte E-16, satte nok kaffen i halsen, da man fikk vite at der skal brukes 1 milliard – altså 1000 millioner – på en tunnel for dem som elsker å sykle.

Vel, vel, – det er da snilt tenkt overfor alle dem som liker å tråkle seg frem, i stedet for å sitte i en komfortabel bil! Men er det da ikke slik, at dette medfører en viss risiko for at den sårt tiltrengte nye trasé for veien Bergen – Voss vil bli utsatt, kanskje til 2030? Det går an å forstå fortvilelsen som rår blant alle dem som må bruke den nyss omtalte rasfarlige strekning daglig!

Det skal visstnok heller ikke være helt trygt å reise med toget heller, mellom de bratte fjell, kampesteiner og steinrøyser. Og om vinteren hender det ofte at snøen raser ut på veien, og skaper mye venting, mens brøytebiler gjør så godt de kan. Det er da inderlig å håpe, at ministeren vil avse noen kroner til ny vei og ditto tunneler, slik at ikke bare de tråkkende, men også de motoriserte kan komme trygt frem!

Intet ville være verre, enn å få høre i nyhetene at en skolebuss med 45 barn og 4 lærere ligger begravd i masser av kampestein, jord og trær! Kanskje det er noe så fryktelig som må til, for at ministeren og regjeringen skal fatte hvor meget det haster med å få gjort noe med denne skumle trasé!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.