Må media overdrive slik?

Publisert 4.4.2020
Foto: Colourbox

I media – TV, aviser, radio, internett – driver dommedags-profetene og spår pandemi inn i 2021, matvare-krise, og NRK propper oss med antall smittede, syke og døde – her og der og alle steder på kloden, – dag ut og dag inn. Ærlig talt – skjer det ikke noe annet i Norge eller i verden, som er verd et hyggelig innslag? Nei, – for media har gjort den glupe oppdagelse, at jo mer negativt, død og fordervelse de kan servere, jo bedre holder de på seerne, lytterne og leserne. Mener de. Og tror de. Men er ikke all overdrivelse lite bra da?

Har noen i corona-sirkusets markedsførings-avdeling tenkt på, at det finnes faktisk enslige og/eller ensomme mennesker som sliter med disse overdrivelser i media, som får tvangstanker, blir redde, ikke får sove osv.? Pga. de regler som gjelder, får de ikke besøk eller kan besøke noen, har kanskje bare telefonen å ty til, mens «beste-vennen» for den som er alene – TV’en – bobler over av de velsignede corona-nyhetene – og intet annet!

Vel finnes det andre kanaler med diverse interessante programmer, – men våre hovedkanaler – NRK og TV2 – pumper ut «siste bedrøvelige tall og tilstander», og lite annet! Og de aviser som fremdeles er oppe og går, er ikke noe bedre! Side opp og side ned med bedrifter og idrettslag som sliter, NAV drukner i søknader, osv. osv. Det kunne kanskje være på tide at f.eks. NRK og TV2 holder nyhetssendingene til de gode, gamle sendetider, og med litt annet og variert stoff, og så sender dokumentarer og serier mellom de faste nyhets-sendingene.

Slik media dundrer løs på oss nå, med intensiv fôring med statistikker, dommedagsprofeter, krise, død, og utelukkende negative opplysninger, blir resultatet at – når corona forlater oss – har vi et samfunn der 90 % må ha anti-depresiva for å kunne leve! Media har et ansvar for hva som er fornuftig å presentere, og hva det bør ties om! Nå er det farlig slagside!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.