Maktbegjær blandet med politisk renkespill

Åndalsnes. Publisert 1.11.2016
Av Per H. Midtgaard
Foto: JH Media

Så fikk vi et skremmende eksempel på hvor langt en politiker er villig til å gå, for å berge sin politiske karriere.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug og Landbruksminister Jon Georg Dale, begge fra Sunnmøre, klarte det uvanlig kunststykke å kreve, en allerede nominert toppkandidat, fjernet fra FrPs stortingsliste, til fordel for seg selv.

Sylvi Listhaug tvang førstekandidat Frank Sve, ordføreren fra Stranda, fjernet fra FrPs listetopp. Den skulle hun selv inneha, koste hva det koste vil. Og kostbart for FrP i Møre og Romsdal ja det kan muligens komme til å bli. Det er som bekjent, mindre enn ett år til kommende stortingsvalg. Det som her er skjedd må vel sies å være på kanten av det akseptable.

Jeg har i mitt 85 årlige liv, aldri hørt at en partipolitiker har kunnet manipulere en valgkomite’ til å endre på et godkjent valglisteforslag. I rettferdighetens navn må det være tillatt å spørre hvor befinner de seg de andre FrP-erne i fylket. Man kan få inntrykk av at det kun er Sunnmøringer som skal ha topplassene på denne listen.

Det hele virker som at FrP i Møre og Romsdal er et rent Sunnmøres anliggende. Det hender at det av og til går en nemesis – en (gjengjeldelsens gudinne) gjennom livet. Hevnen kan som kjent være ganske så søt, når en slår til. Og husk. FrP statsråder. I flg. Dagbladet er kampen om Hareide alt i gang. Husk at som man reder så ligger man!!