Mange elendige veier i Norge

Publisert 13.5.2021
Illustrasjonsfoto: Sfm.no

På svært mange utkantstrøk er veistandarden så elendig at folk finner på å skilte på egenhånd for å illustrere tilstanden. Etter en runde på noen nettsider, så falt øynene på et sånt skilt som var veldig forseggjort. Det lød slik( først en tegning av en BH) før teksten:- FEST BH-EN, før øynene falt på neste beskjed: -LIM FAST GEBISSET (bilde av et gebiss) og HUMPETE VEI hele helvetes veien.

For en god del år siden da vi også måtte kjøre på noe som lignet denne omtalt veien når man nesten var fremme før «stabelavløpningen» (sjøsetting) av skuta vi bruker før vi kommer oss til hytta, så holdt veivesenet på med å fylle mengder med grus dit det skulle, som om det var rotfylling de holdt på med. Jeg fikk gubben til å stoppe litt opp og sa: – «Hvorfor ikke skaffe hjelp hos en tannlege for rotfylling? Eller så må jeg finne ei rækfjøl og skriv med sort tusj TA UT GEBISSET Og når veien blir bedre et nytt sted der det står SETT DET inn att, før det ved neste sving vil stå TA DET UT IGJEN.

Dette er altså veistandarden på bygdene noen steder. Få år etterpå (mine tenkte krumspring) ble det en oppgradring, men bitte litt smalere vei, men dog…vises på filmen på Youtube: Motorbike Trip Norway 2019 fra Innhavet til kaien før båten henter dem til Husøy. Den ble en sabla reklame for Norsk turisme.

Ellinor Nerbø

Redaktørens merknad: Trøst deg med kjære innsender at selv i den bompenge-kåte byen Oslo, finner vi veier som er både hullete, ganske så skeive og humpete. Illustrasjonsbildet vårt inneholder to tidligere bilder fra en gjennomfartsvei i Oslo syd, like før kommunegrensen til Oppegård (nå Nordre Follo). Da sfm.no underrettet de ansvarlige i Oslo kommune, så kom de faktisk ganske så raskt og fikset hullene. Synd at media må være vaktbikkje i flere tilfeller. Red.