Mange falleferdige fjøs og løer rundt om i landet

Publisert 9.4.2021
Illus.foto: Colourbox

Det står unektelig svært mange gamle fjøs som ser ut for å ha sett sine beste dager. Noen har ødelagte tak, andre trenger maling på vegger, og andre igjen ser ut som takras.. Eier man et landbruksområde hvor man har et fjøs som ser eller som har sett sin beste dager, så er man ansvarlig for hvordan tilstanden på disse er. Det koster vel ikke hverdagsskjorten til eieren å bytte litt fjøl her eller der eller at man kjøper et malingsspann og maler det som syns mest?

Hva baksiden av «medaljen» ser ut er vel av mindre betydning all den tid det ikke er til fare for andre?? Men man behøver ikke sette seg selv i fare heller? Den som farter langs noen hovedveier ser nok en del slike forfalne fjøs. Noter ned dette om man vet hvor de er og søk opp i all vennlighet eieren og fortell at dette ikke ser pent ut?? Husk bare på at diskresjon er et must. Men årsaken til det kan nok være så mangt, men minn folk på at det finnes instanser som kan hjelpe om man skulle trenge det.

Landbruksmyndigheten skal ha slike muligheter eller tipse om hvor sånt finnes?? Så har man da disse som ikke vil gi en noen tips og tenker nok at dette er eierens problem å finne ut av?? Kommunens landbruksmyndighet ser nok noe slapt på slike problemer og ser ikke at andre ser på dette som en slags slendrian og «forurensing» i noen tilfeller og man kan risikere å få bot for etterlatenskapen. Noen som tenkte på det? Det kan lønne seg å spørre seg frem, det koster ingenting.

Ellinor Nerbø