Mange flere enn AP-veteranen Thorbjørn Berntsen har manglet mat på bordet!

Publisert 17.11.2023
Foto: Colourbox

Det var Fri Fagbevegelse som presenterte oppslaget om den gamle AP-veteranen Thorbjørn Berntsen. Han hevder å bli fysisk syk av å se matkøene i Norge vokse. Nå er ikke Berntsen den eneste som har manglet mat på bordet som barn. Flere år etter krigen til langt ut på 1960 tallet, var det fortsatt mange familier i Norge som ikke fikk endene til å møtes. De måtte handle på kreditt, eller til og med gå for å «låne poteter» hos bekjente som bodde hele 4 km. unna. Særlig gjaldt dette aleneforeldre hvor ektefellen hadde gått bort eller kanskje funnet seg «noe bedre» (??) å leve med.

At ren fattigdom forekommer i dagens Norge, og i et meget stor antall, i et av verdens rikeste land, er en så til de grader stor skam at man ikke finner de rette ordene i skrivende stund. Den grådighetskulturen Norge opplever i dag, ikke minst fra kapitalkreftene og næringslivets side, er helt forkastelig og burde ikke forekomme. Noe må også være definitivt galt med regnemåten til en del næringsdrivende. Når norsk-produserte varer kan eksporteres til naboland hvor de kan kjøpes igjen for nesten halve prisen enn hva de koster i norske butikker, så skjønner selv en andreklassing at noe er iv ruskende galt. En trenger så men ikke BI-utdannelse i økonomi for å skjønne akkurat det.

Jan Hansen
Frilansjournalist MNJ
(Ansvarlig redaktør www.sfm.no)

Link til oppslaget: https://frifagbevegelse.no/nyheter/thorbjorn-berntsen-blir-fysisk-syk-av-a-se-matkoene-vokse-6.158.1004789.b0a5592e03?utm_campaign=Ap-veteran%3A+%E2%80%93+En+stor+skam&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_term=LES+MER&utm_content=Ap-veteran%3A+%E2%80%93+En+stor+skam+BAUtOg4_qrwOz3JGY2N9RQ