Mange viser fingeren i bommene

Publisert 20.9.2019
Foto og montasje: Sfm.no (Innfelt: Colourbox).

Nå som bompengehysteriet nå har tatt seg kraftig opp, og siden FrP-SIV satte opp så mange bomstasjoner som i de siste fire årene er blitt til, så blir folket relativt arge. Noen viser fotoapparatet i bommene fingeren, det har også jeg gjort noen ganger. Ikke bare det, jeg har også på min forrige bil hatt klistermerker om hva jeg mener i denne saken. Jeg har irritert meg grønn over bompengekostnaden der det har hvert flest bommer å passere der jeg har hatt min «hoff-sjåfør» til å kjøre min bil.

Man blir bare mer og mer sinte på våre politikere, som på denne måten leker økonomiske lommemenn i kontoene til folk, og som da er tvunget til å sende regning som man får i posten flere måneder etter at kjøreturen er over. Flest bompasseringer for mitt vedkommende er når jeg skal på hytta. Da ligger disse tett som hagl der jeg da må ferdes, og flere enn meg som sikkert er like sinte på dette tullet.

Jeg er av den mening at årsavgiften alene som vi betaler for å eie denne bilen og derav har muligheten til å bruke den, er nok til vegfinansieringen alene. Derved blir dette en dobbelbeskatning, og som man burde glemme å heller se at dette ER en urettferdig skatt som bare har et annet navn enn ordet «skatt». Man gjemmer dette bak ordet «bompenger» bare for å kalle denne skatten for noe annet enn det denne egentlig er. Og så skal FRP – som skulle være imot «skattetrykket» og «offentlige inngrep», selv bli en versting?? SIV du lyver!

Ellinor Nerbø