Mat-konkurrentenes sanne ansikt!!

Publisert 6.12.2018
Illus.foto: Colourbox

Vi hører til stadighet en syting om hvor knallhard konkurranse disse overmette mat-gigantene må slite med. Ja vi må virkelig føle med dem, uff og uff, hva de må lide. Jeg tok en liten sjekk på stedets «Bunnpris». Det var spesielt prisen på lam jeg var mest opptatt av. Her var kiloprisen på spike – lammelår, pene kr. 279.90 pr. kilo. Pinnekjøtt litt mindre bare kr. 269. pr kilo, og der omtrent lå prisen på ribben også.

Jeg spurte ikke om hvor mye disse prisene var blitt satt ned, pga. konkurranse fra konkurrentene. Det gjorde jeg ikke, for jeg tror at det bare er en diger bløff. Kjedene setter ikke ned prisen, de konkurrerer om å sette den høyest. For når en setter opp prisene så følger de andre bare med. Det er sannheten om våre hardt konkurranse-rammede mat-giganter.

Dersom dette var bare en tradisjonell julehandel affære, om ribbe og surkål på julebordet, men det er det dessverre ikke. Vi vet at dette bedrageriet med den tøffe konkurransen, er rent tøv. Jeg våger den påstand at når det gjeller å grave til seg klingende mynt, så er de temmelig enige, om nettopp det å ha den høyeste prisen.

Bør vår nye matminister komme på banen å forsøke å bremse en eskalerende prisgalskap på matvarer, og for så vidt andre varer og tjenester. Før vi er tilbake til de harde tretti – årene. Husk at privatgjelden i Norge er i dag faretruende høy.

Per H Midtgaard