Det måtte altså ”rabulister” til for å vekke norsk presse om barnevernet!

Halden. Publisert 23.11.2016

Av Jan Hansen. Ansvarlig redaktør
Frilansjournalist /(NJ Senior)
Illus.foto: Colourbox

Fra Samfunnsmagasinet startet opp den 1.1.1998, har vi publisert atskillige artikler om svært alvorlige og meget kritikkverdige forhold i norsk barnevern. Vi har så godt som hele tiden samarbeidet med flere frivillige personer og organisasjoner som driver egne nettsider, og som har forsynt oss med faktamateriale.

Sfm.no straffet

Av hensyn til både person- og kildevernet, har vi naturlig nok ikke kunnet offentliggjøre dokumenter vi har fått innsyn i. Mange av dokumentene har også vært stemplet ”unntatt offentlighet”. Det vi ifra oppstarten har fått innsyn i er særdeles skremmende. At en norsk offentlig etat fortsatt kan få lov til å behandle både voksne og barn nærmest som søppel, er totalt ubegripelig.

Som straff for at Samfunnsmagasinet ganske tidlig begynte å linke til sider, som av enkelte ble påstått ikke fulgte pressenes vær varsom–plakat, så stoppet bla. henvisninger fra NRK til oppslag hos oss. Den systemtro og systemlojale statsunderstøttede pressen, tålte altså ikke at udiskutable fakta og sannheter om det norske barnevernets årelange overgrep mot barn og familier, i tillegg til annen utøvd kriminalitet i etaten, kom den menige mann og kvinne for øye – gjennom frie medier med respekt for presse- og ytringsfrihet.

Hvor er ”rabulistene» nå?

Så ondskapsfull var også norsk presse at de saboterte for reklamestøtte til oss. Av enkelte på en viss side av det politiske gjerdet, ble vi i Samfunnsmagasinet også beskyldt for å være både ”konspiratoriske” og ”rabulister”. Slike sansløse påstander kom bl.a. fram gjennom blekka ”Vepsen”, og gjennom uttalelser fra den tidligere dømte Lars Gule. Vepsens ”redaktør” og nevnte Lars Gule, evnet dog ikke å undersøke fakta med oss eller med andre, som også kunne – eller var involverte, før de begynte å slenge med sine lepper og lot sine fingre nærmest løpe løpsk på sine tastaturer. Det sier ikke så rent lite om deres egen ”seriøsitet”.

Hva er det vi i Samfunnsmagasinet kan notere oss i dag? Jo, at både TV2, NRK, Aftenposten, VG, Dagbladet, Bergens Tidende, Bergensavisen med flere, skriver om alvorlige forhold knyttet til norsk barnevern. Altså! Mer enn 18 år senere, våger den statssubsidierte pressen å åpne munnen sin. Vi i Samfunnsmagasinet kan så langt heller ikke se at ”eksperten” Lars Gule eller ”redaktøren” i Vepsen, har kommet med beskyldninger mot de nevnte mediene for å opptre ”rabulistiske” eller ”konspiratoriske”. Litt av er paradoks. Takk for sist, og lenge leve feigheten til mange flere enn bare disse to nevnte!