Måtte ikke avsløre hva han hadde fortalt

Av Johnny E. Fredheim
Illus.foto: Colourbox

Etter å ha lest i sfm.no om merkelige ting på nattehimmelen, så har jeg noe å fortelle som kan være av interesse. For 20 år siden – oktober 1997 – bodde jeg på Areklett i Masfjorden i Hordaland. Det var mørkt og jeg husker det var snø og ganske kaldt, da min kone og jeg var på vei til vedskjulet for å ta inn ved. Klokken var ca 20.50, da vi så to ting på nattehimmelen. Det ene var et fly som dreide i en bue som jeg antar har vært retning Flesland. På den andre siden derimot, så vi en stor gjenstand som ikke var hverken fly eller helikopter. Det lignet mer på en rakett, men med et bevegelig lys som gikk i sirkel rundt flykroppen – på tvers altså – men i halepartiet på gjenstanden, var det fastlys. Denne gjenstanden var større enn flyet, som var en god del større enn en en-motorsfly, men mindre enn de største passasjerflyene.

Fra flyet hørte vi vanlig flydur, men gjenstanden var lydløs. Denne gjenstanden dreide i retning Mongstad-raffinaderiet, men i langsommere fart enn flyet. Dagen etter hang jeg opp en etterlysning i dagligvarehandelen på Hosteland, med spørsmål om noen hadde sett – eller hadde opplysninger om denne saken. Ingen respons, med unntak av en politimann, en 1.betjent, som ringte og fortalte at han hadde sett en usedvanlig lysaktivitet noen dager før, da han hadde vært nær Duesund for å hente datteren sin. Jeg måtte love å ikke avsløre/skrive det han hadde fortalt. Det løftet har jeg holdt, inntil nå. Jeg kontaktet også Flesland flyplass, Sola og Molde flyplass, angående flyet jeg hadde sett, men fikk ikke noe info. «De» kjente ikke til dette flyet. Til slutt, etter å ha laget en sak om det i avisen Nordhordland, tok jeg kontakt med en forening for ufo-interesserte, og de svarte at det vi hadde sett, var ikke unormalt, de hadde mange rapporter om slikt.