MDG og kollektivtransport

Publisert 22.11.2018
Illustrasjonsfoto: Sfm.no

Etter en liten svipptur innom Aftenposten på nett, så ser man at Miljøpartiet mener at mer bruk av kollektivtransport er miljøvennlig, og bør brukes mer. Kan til nød gi dem et øre lite poeng, men ser at det i Aftenposten er de bedt om å ta seg en tur ut i distriktene. Et meget godt poeng der, da det i svært mange distrikter ikke engang har kollektivtrafikk i det hele tatt?

Svært mange steder er man helt 100% avhengige av egen bil i alle sammenhenger, og jeg savner også uttalelser fra Miljøpartiet i dette, og hvordan de har tenkt å løse den floken? Tipper at kjeften holdes godt lukket, i den forstand, at de ikke aner hva de mener i denne «debatten».

Enkelte steder har man kun en drosje, som brukes til både persontrafikk som koster skjorta og mer til, i tillegg til offentlig syketransport, og hvor der heller ikke er en liten minibuss som kunne brukes noen ganger i døgnet når mennesker bor rimelig og langt rimeligere enn på Grünerløkka! Selv til en tur i butikken er man avhengige av egen bil selv om man handler store kvanta en til to ganger pr. mnd?

Visste man at selv melk kan man legge i frysen? Bare husk på at når man tiner den, så må man/ bør man, riste den godt før man åpner den for bruk?? Bare et hint. Anbefaler at MDG tar en tur til steder der buss er fraværende, og ser behovet for egen bilbruk, eller at avstander til å få tilgang til et busstopp for noen kan være svært vanskelig og hvor det ikke passer å «mase på en nabo»?

En anbefaling i så måte er å dra til Hamarøy for å undersøke forholdene der, samt flere slike steder der folket bor spredt, og trives med det selv uten bil eller buss som man ikke har i sitt «nærdistrikt», selv om det er flere km mellom husstandene og ikke heller ser muligheter for å leie en drosje for annet enn «syketransport», om man får det i det hele tatt, eks. legebesøk etc.? Livet er ikke like lettvint alle steder kjære MDG! Se til å våkne.

Ellinor Nerbø