MDG og rare krumspring

Publisert 25.2.2022
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Det mye man skal få lese om og hva politiske partier foreslår, og som de tror virker til folks fordel på både godt og vondt, skjønt det siste blir resultatet. Det de nå har foreslått fra Hermstad er at folk med fritidsboliger eller hytter som man kaller det, skal man dele med andre. Hva kan eieren da møte når man selv ønsker å dra til eget fritids-sted? Jo, en totalødelagt fritidsbolig som det koster mer enn skjorta å reparere etterpå? Kan man da tenke tanken på at den regningen hadde vert lurt å sende dette tullepartiet eller kreve dem for erstatning?

Som et motsvar til dette idiotforslaget, så mente jeg i et kommentarfelt at denne Hermstad skulle ta med seg hammer og sag og sette seg i en bil – med fossilt drivstoff, å ta turen hit til meg. Så skulle jeg være den som tok han med et visst sted for et stykke arbeid, og han skulle få leie gratis mot et stykke arbeid i tre uker. Jeg tviler på at dette hadde falt i smak. Tenker at han hadde snudd i døråpningen, for da hadde han nok skjønt at å gå ut med slike forslag, hadde ingenting for seg.

For det første så måtte han plante føttene sine i en båt etter først å få den på sjøen, deretter ble han nødt for å bruke fossilt drivstoff for motoren, noe han etter egne utsagn misliker hva gjelder bil? For det andre så måtte han skaffe maten selv fra havet, og da også på det plan ble han avhengig av fossilt drivstoff.
Nettopp derfor så tror jeg at han hadde snudd etter EN dag…og der ikke for seg at i dette naturlandskapet er der noe som heter NLF. Dette må alle forholde seg til, og da er det ikke alt som tankene hans rommer som passer inn.

Kanskje hadde han fått en A-HA-opplevelse som fikk tankene på rett plass eller, at nepa ble spist slik at vettet kom frem? For makan til tøvprat som disse grønne har for seg, skal man nok lete en stund for å finne maken til. At noen på privat grunnlag selv ønsker å leie ut sitt får de stå for selv, men man bør da ha i tankene at man kan ikke tjene mer enn 10000.-, før man over dette må betale skatt for overskuddet? Se Huseierne.no om sånt. Dette viser jo hvor MDG har tankene sine.

Ellinor Nerbø