MDG sine vanvittige påfunn

Publisert 22.3.2021
Foto: Sfm.no

Miljøpartiet De Grønne markerer seg stadig med hårreisende planer og påfunn. I Oslo vil Lan Marie Berg ha et bilfritt sentrum. Men sykkelveier vil hun ha! For å få det til, fant hun ut at 12 prektige og elskede trær måtte dø – dvs. hugges ned. I Olav V’s gate ble prisen 3,8 millioner, altså en kostnad på ca. 317.000 kroner pr. tre. Folk raser, for nettopp de store trærne var det som skapte det fine miljøet i den gaten. Lan er nok ikke den mest avholdte byråden for tiden. Med sitt hat overfor fossilbilene har hun sørget for både stenginger, konkurser og flytting fra det en gang så yrende handelsliv i Oslo Sentrum. For henne og de andre i det ekstreme partiet er det sykkel, kollektivtransport og batteribil som teller. De gir blaffen i konsekvensene deres påfunn påfører samfunnet rundt dem.

I Bergen har tilsvarende byråd fra MDG funnet ut at det beste for byen er å stenge Torget og Bryggen for biltrafikk. Byråden blåser i om Fløyfjellstunnelen stenges pga. ulykke, bilberging e.l. For da er eneste muligheten for dem som skal til Sandviken eller Åsane å legge veien om Torget og videre over Bryggen eller Øvregaten og Nye Sandviksvei. Sist de kloke hoder i Rådhuset gjorde det fatale å stenge Torget, vakte det mye harme og håpløs kjøring for trafikantene. Bergen Sentrum er i ferd med å dø som attraktivt handelsområde. Der det før var respektable forretninger som gikk så det suste, er det nå en mengde små og mellomstore sjapper hvor det serveres mat og drikke til folk som ikke gidder å lage mat selv. Det er bystyrets nedstenging av parkeringsmuligheter, dyre p-avgifter, stengte kjøremuligheter – alt for å skape et «bedre miljø» i Sentrum, – som gjør at handelen forbeholdes kjøpesentrene ute i bydelene. Sentrum ligger så å si på «lit de parade», – takket være en tussete og bilfiendtlig politikk – ført i penn av MDG.

Det er å håpe at folk flest bruker det vettet de har fått utlevert ved kommende valg, og ikke lar disse destruktive kreftene få spre seg videre. For denne spredningen kan ikke behandles med cellegift. En stemme til MDG, er et steg nærmere forslumming og ødeleggelse av våre stolte, elskede byer. For det de driver med er ikke vanlig politikk, men en ideologi, hvor målet er å få flest mulig lettlurte til å tro på elektrifisering, den flate jord, keiserens nye klær og julenissen! Det er ikke slik man bygger landet. Men slik rives det ned!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.

 

Krohnåsv. 62, 5239 RÅDAL.   988 47 162.