MDG vil frede hundeskitt!

Publisert 9.5.2018.
Av Wilfred Høsteland
Foto: Colourbox

Det var egentlig ganske morsomt å høre dette i nyhetene 2. mai. Det handlet om plastposene og alt deres (u)vesen. En talsmann for Miljøpartiet De Grønne foretrakk at hundeskitten ble liggende. Den blir jo til jord, og er derfor bare godt for naturen. Selv lot han visstnok skitten ligge etter sin hund når den var i skog og mark, og det kan jo for så vidt være ok. Men hvis MDG samtidig så å si oppfordrer til at skitten også får ligge på veier og fortau, da kan man begynne å lure på hva MDGs miljø-mening er.

Undertegnede har gjennom livet hatt adskillige hunder, og har fremdeles flere, men det er en selvsagt ting at der alltid er rikelig med hundeposer for etterlatenskaper med i lommen. Men MDG vil altså ha bort alt som har med plast å gjøre – altså også disse høyst viktige hundeposene. Det er merkelig med det, at når noe blåses tilstrekkelig opp – når en eller aksjon ønskes i gangsatt, så begynner noen å lage ytterligheter av det – en slags form for fanatisme eller ekstremisme.

Det er jo ikke så lenge siden at MDGs velkjente Stortingsrepresentant så å si ble tatt med buksen nede da han ble avslørt som eier av en diesel-SUV! Da viste mannen at han også kunne ro! Den bilen sto visstnok stort sett til en slags pynt hjemme og var sjelden i bruk. Han burde fortsette å ro – det er i hvert fall miljøvennlig! Hykleriet lenge leve! Det gjør nok plastposen også – enda.