Med abort som politisk mynt

Publisert 5.11.2018
Foto: Colourbox

KrF har nå tatt opp problematikken om abort som en stor sak om de kommer i regjeringsmakt. Hva vil de oppnå med det? At Erna lokket dem med å se på abort av tvillingfostre, var vel noe hun har spekulert ut over lengre tid.

At Støre mistet grepet i denne avstemmingen i KrFs landsmøte, når valget falt på Erna, gjør at Støre denne gangen kan se langt etter å bo i statsministerboligen. Noen er meget glad for det, men Støre selv ser noe slukøret ut. Men om det er slik at KrF har muligheter for tre statsrådsposter, blir det spennende å se hvilke de vil få. Går dette på bekostning av FrP sine?

Spenningen er til å ta og føle på når man etter hvert får se hva som skjer fremover i en ny regjeringskabal, og hvordan dette får å si for partisammensetningen i en «forsterket Solberg-regjering». Vil vi få en mørke-roms-parti-regjering når KrF inntrer i regjering? Vil vi få en markant økning i tilstrømningen av asylsøkere og innvandrere i etterkant av dette her?

Man kan bli lettere «nervøs» av mindre – på flere måter. Derfor hva angår en eventuell ny type abortdebatt, så går jeg for angrepiller vs. abort, for da slipper man den slags. Hva sier KrF til en slik tanke?

Ellinor Nerbø