Media må slutte med trakasserier!

Publisert 23.1.2021
Foto: Stortinget

Hetsen mot Jonas Gahr Støre 

Jeg kan ikke se at Støre har gjort mer enn en alvorlig feil, latt seg lede til å få fjernet Trond Giske som nestleder i Arbeiderpartiet, kun fordi Giske var eller er en mer folkelig politiker enn hans kolleger, men hva var det som startet denne hetsen. At han gikk på ett utested og danset og gjerne ga en dansepartner en klem. For dette ble Giske beskyldt for en eller annen form for seksuell trakassering av damen. Hva var det som satte i gang denne hetsen? Ikke annet enn at ingen andre politikere i partiet turte det samme som Giske gjorde.

Støre som Partileder, skulle ikke latt seg presse til å kvitte seg med den da sin nestleder, han skulle gått i bresjen for å forsvare han. Det er det en leder skal gjøre. Det står ikke i noen paragraf at han ikke skal kunne danse med en kvinne fra grasrota når man går ut. Det har ingen ting med noen form seksuell trakassering å gjøre. Jeg har heller aldri likt Giske, men det farger ikke min sans for rettferdighet. Den som etter at Giske ble presset ut av sine kolleger, gjorde at en kvinne rykket frem som en ny nestleder og da en mulig fremtidig statsminister. Norge er ett kristent land og slik skal det fortsette å være.

Det var ikke Støre som meldte Norge inn i EØS og Schengen. Det var hans forgjenger Gro Harlem Brundtland som sto for det. Jeg forstår utmerket godt hvorfor Støre ikke smiler mer og er mer åpen. Det hadde også jeg gjort om jeg hadde behandlet en samarbeidspartner like dårlig som Støre her gjorde.

Jeg mener bestemt at media må slutte med sine trakasserier. Han er smertelig klar over sine feil her, men er ikke mann nok for å innrømme dem. hvorfor går ikke media mer åpent ut mot de som virkelig fortjener å bli angrepet av media. De politikerne som er rede for, og gir norsk suverenitet til fremmede makter, nemlig EU. Her er foruten Erna Solberg den store verstingen, men jeg kan komme frem med flere navn. Hva med Anniken Haugli som er ansvarlig for NAV skandalen. Det Støre nå sannsynligvis lider over, er dårlig samvittighet for at Giske forlot politikken, så Støre har her mistet en dyktig politiker. En av de beste som kunne ha fått AP opp på gamle høyder.

Hans Bauge 
Samfunnskritiker