Mega-tidlige juleforberedelser

Publisert 6.12.2018
Illus.foto: Wikimedia / Anders Fagerjord

Butikker fylles opp allerede i midten av oktober, og folk mener at dette er da aldeles for tidlig. Da kaster jeg en «brannfakkel» til den debatten. Hva med å starte allerede like etter fellesferien? Da har man rukket alt lenge før butikken har tenkt tanken på jul? Nå lurer vel noen på om Ellinor har tørna, men det har jeg så aldeles ikke gjort. For å sette jula litt «på spissen», selv om jeg ikke feirer jul mer, så kan det vel for noen ha noe for seg å starte mye tidligere enn man pleier.

Gaver for eksempel, kan man finne lenge før man tenker på neste jul, for eksempel i romjulssalget, da alt «juleutstyr» er på salg for at butikken skal kvitte seg med jule-overskuddet de sitter inne med? På den måten så får man julepynt etc. billigere til neste jul, og man sparer mye på det. Og man hjelper butikken å bli kvitt det de ikke fikk solgt før juleforberedelsene satte inn for alvor. På denne måten kan i alle fall mennesker med dårlig råd faktisk spare på julen og dens kostnad.

Kom ikke å si at jeg ikke har et poeng her. Så mener noen at Black Friday er noe man kan spare penger på, er vi så sikre på det? Jeg benytter ikke denne, for svært mange syns nok ikke at det man kjøper i det hele tatt er noe tess? Hvem ser den? Folk er blitt så kjøpe-kåte i dag at det er en gru. Kjøp når det passer og hold kjeft om hvor og hva det du kjøper koster, og hvor, det er da man når lengst med handelen – uansett når!

Ellinor Nerbø