Mektig lei av brutte løfter og falskhet!

Publisert 4.12.2023
Foto: Colourbox
Ytring.

Hva er vitsen med dette at man i et par timer noen dager skal betale mer og enda dyrere strøm enn andre times-tider i døgnet i disse dyre strømtider enn andre gjennom en uke? Dette ser ut for å ha satt seg fast hos strømleverandørene og staten ikke minst, når man skal sko seg på eget folk når man leverer strøm til andre stater som selv burde holde seg med egen strøm slik som det vi nå gjør her i Norge. Er det vi som skal sørge for at andre land får nok strøm og særlig når man skylder på andre årsaker enn det som er det reelle?

ACER er nok synderen her til lands og denne var det Frp med Søviknes i spissen som fikk til, og tillatelse av sin regjering å iverksette! Når man får en strømpris «all inklusive» på opp mot over fire kroner pr. kilowatt i noen timer i døgnet noen dager i uken (etter som det passer), da blir man nok mildt sagt fly forbannet! Men. Noen finner løsningen, man baker til jul kanskje midt på natten? Hva vet jeg? Jeg fyrer opp gassovnen om det trengs og slår av varmeovnen for noen timer når strømmen er som dyrest.

Hva omhandler middagsmaten, så bruker man kun en plate på komfyren og så tar man i bruk gasskokeapparatet i tillegg om det trengs, og tyr til lette middager. Så kan dem bare sitte der å telle kroner fra pr. husstand så mye de orker. At ikke Jonas og regjeringen eier skamvett i dette er helt utenfor hva jeg klarer å se, men så er han jo født med en gullskje i munnen, og ser ikke skogen for bare trær. Og som sagt så lyver han etter noter slik jeg ser det! De er heldige de som har egen skog nok og en motorsag, og en ovn å fyre i eller også en som man kan koke på, da er det bare å fyre løs.

Har man tenkt over at en varmeflasker holder sengen din varm om du legger den dit en time før du legger deg? Du kan også bruke en 1,5-liters flaske på samme måten, men pakk den inn i et håndklede først, det gjør samme nytten, men husk en hyssing rundt først, ellers så sklir håndkledet av flasken. Et strømsparetips i kalde dager/netter. Det er også bedrifter som nå ser at de holder på å møte veggen for disse strømprisene og mange har allerede sagt opp folk og da øker jo arbeidsledigheten? Mange går konkurs, andre legger ned frivillig og særlig i blant forretninger som ikke lengre har kunder nok til å holde hodet over vannet.

Ønsker regjeringen at handelsstanden skal bukke under på grunn av strømprisen? Når selv maten blir så dyr at folk ikke har råd til å kjøpe den, da spør jeg hvor har da regjeringen tenkt seg? Dette er jo den optimale oppskriften på norsk fattigdom når det man skal /skulle kjøpe blir uoppnåelig, og som følge av en enorm prisoppgang på elementære varer som mat og strøm? Så har man bompengene som det også bare blir mer av og flere steder man må betale slikt. Altså, det er da lite nyttig å legge til rette for lønnsøkninger når inntaket til staten dobles? Altså, man får mindre å rutte med når staten og de store har fått sitt, man går baklengs inn i kjøpekraften?

Har man på denne måten satt på ikke bare bremsen og nødbremsen, men rygger inn i framtiden? Altså, du skal ha mindre og mindre for hvert år selv om ditto økninger i lønn og trygder går noen få kroner opp når man tar inn igjen det tredoble? Som noen sa det: – You own nothing and be happy». Altså igjen, du skal ikke eie noe men være fornøyd med minst og til sist ingenting?? Er vi der nå, Jonas?? Det ser ut for at du ikke liker norske velgere, hva er da årsaken til at velgermassen svikter politikerne? Jo, de er mektig lei av brutte løfter og falskhet!

Ellinor Nerbø