Mer enn 100 000 familier i matkø, og 400 000 sliter økonomisk

Publisert 21.9.2023.
Oppdatert 24.9.2023. 10:50
Foto: Privat

En stor skam at nordmenn sulter i rike Norge. Det er helt uforståelig og hjerteskjærende at regjeringen Støre ikke setter inn nye målrettede tiltak ovenfor sultne nordmenn som sliter og lider i dagens dyrtid. Fakta er at nå står langt over 100-tusen norske familier i matkø – og at over 400-tusen nordmenn sliter økonomisk.Jeg frykter dessverre at her er det store mørketall og at situasjonen er mye er mye høyere – når matsentralen og andre frivillige organisasjoner kan fortelle den triste sannhet at køene med sultne nordmenn: Dag for dag blir større og lengre i Norge.

Kleppelista mener at den fattigdomskrisen som vi nå ser i Norge viser mangel på politisk handlekraft og nestekjærlighet – når rekord mange familier sliter med å ha penger til sitt daglige brød – og behovet for mathjelp øker i uminsket styrke.

Kleppelista mener bestemt at nå må det snarest settes inn strakstiltak – både nasjonal og lokalt – ved at ytelsene automatisk i takt med prisstigningen og økte levekostnader økes – og at frivilligheten i Norge snarest må gis en «hjelpemilliard» for å gjøre hverdagen leveverdig for alle nordmenn som helt unødvendig nå lider og sliter.