Mildt å betegne norsk presse som antisemittisk!

Publisert 28.5.2018
Av Wilfred Høsteland
Illus.foto: Wikipedia (Historie)

Bergens Tidende følger opp! Nei det er selvfølgelig ikke noe i positiv forstand. Kunne noen tro det når det gjelder norsk presse og temaet Israel og jødene? Jeg sendte inn et oppsett til debattsiden i BT som en høyst berettiget kommentar og korreks til avisens leder 16. mai i år.  Der ble selvsagt Israel – som vanlig i norsk presse – tråkket grovt på. Og man skal jo aldri forsøke å skrive mot noe som Bergens Tidende og Bergensavisen har skrevet i sine ledere eller ved sine journalister og faste gjesteskribenter. Da får man kneblingen straks rett i fleisen. Ingen korrigering her takk – det vi mener er det eneste riktige! Slik er det egentlige svaret man får fra avisene.

Det er egentlig mildt å betegne norsk presse som antisemittisk selv om det er en korrekt betegnelse. Når det gjelder norske medier – og spesielt pressen – så kan man faktisk like godt gå rett på sak og betegne dem som nazi-sympatører. De jobber jo aktivt for å skape de samme forholdene til jødene som i 1930-årenes Tyskland. Men her har ikke norsk presse skrupler – her skal de mer eller mindre røde journalistenes meninger og påstander frem for enhver pris. Mot-dokumentasjon godtas ikke fordi det ikke passer inn i deres eget falske bilde og falske rapporter av situasjonen i Midtøsten.

Etter mitt siste forsøk på en dokumentarisk korrigering til nevnte lederartikkel, hvor jeg bl.a. stilte noen konkrete spørsmål i mitt innlegg som jeg ba BT svare på ang. historien til den velkjente fantasistaten «Palestina» og dens folk. Det ble nok litt for mye for BT, som da kort sendte meg følgende svar: Hei, vi har dessverre ikke tid til å gå i dialog om dette. Jeg skrev tilbake at det ikke var snakk om å gå i dialog, men å få et leserinnlegg på trykk.

Det er jo egentlig tragisk at en avis’ uriktige påstander alltid skal måtte bli stående uimotsagt.  Men dette er norsk presse anno 2018 – «ingen skal få korrigere oss eller fortelle oss noe» – er tydeligvis holdningen fra pressens antisemittiske redaksjoner. Vi får stadig en mer og mer rød-brun presse i Norge! Fremtiden ser ikke lys ut i så måte.