Modig trekk å anerkjenne Jerusalem

Publisert 10.12.2017

Av Wilfred Høsteland
Foto: Colourbox 
 
Det er vel ikke så ofte at de fleste av oss har kunnet støtte Trumps utsagn og avgjørelser, men anerkjennelsen av Jerusalem som Israels udelelige hovedstad gjennom 4-5 tusen år var både et voksent og modig trekk. Egentlig burde det være en selvfølge at så vel USA som andre demokratiske nasjoner anerkjente Jerusalem som hovedstad – der ligger jo Knesset, og Jerusalem har alltid – i tusener av år – vært Israel og jødenes hovedstad. Da skulle det også være en klar selvfølge at ambassadene også flyttes dit – i stedet for å være i landets neststørste by Tel Aviv.

Dagsrevyens leder den 6. desember anmerket at Trump samtidig usynliggjorde «palestinerne». Ja hvorfor skulle han ikke usynliggjøre et folkeslag som aldri har eksistert og som aldri har hatt noen egen stat? Hver gang man minner mediene om at alt dette er rent historieforfalskeri, lukker de ører og øyne og terper videre på at Israel okkuperer «vestbredden» og Øst-Jerusalem. Den såkalte vestbredden er eldgammelt jødisk territorium hvis navn er Judea og Samaria, og som – inntil videre – okkuperes av noen som frekt nok kaller seg palestinere, og som er arabere.

Er det så vanskelig å akseptere den virkelige historien om disse områdene? Hvor finner man historikk om «staten» Palestina og det palestinske folket? Når ble den etablert, hvem styrte den, hvilken valuta hadde den, når opphørte den, etc. etc?  Det kan ingen svare på, fordi det er en gigantisk verdensløgn! Terrorkongen Yassar Arafat uttalte at han var palestiner. Alle vet at han var egypter! Og når hørte vi om en palestinsk stat før 6-dagers krigen i 1967? Aldri!  Denne fata morgana-staten er Arafats oppfinnelse – den gangen han og hans medsammensvorne truet med å kaste jødene på havet! Antisemittismen blomstrer, og den blomstringen vil nok fortsette nå når USA har understreket hvilken by som er Israels rettsmessige og historiske hovedstad! Nå venter vi bare på hylene fra venstresidens antisemittiske tåkelurer og allierte organisasjoner.

Latterlig «kvinneforening»

I følge tekst-TV 9. desember, hadde «Palestinsk kvinneforening» (!!) holdt en demonstrasjon utenfor Stortinget – mot president Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.  Det er like latterlig å demonstrere mot Trump utenfor Stortinget, som det de såkalte «palestinerne» nå gjør i form av steinkasting mot israelske soldater og politi og rakettangrep mot Israel – fordi Trump har anerkjent Jerusalem som hovedstad. Snakker om å rette baker for smed! Er det Israel som skal lide for en amerikansk anerkjennelse? Det er jo fullstendig meningsløst. Nevnte «kvinneforening» kan vel ikke sies å være rødstrømper – men heller brunstrømper!

Jerusalem har vært jødenes og Israels udelte hovedstad i årtusener, så for den saks skyld kunne jo Trump ha spart seg den anerkjennelsen. Jerusalem er jo ikke blitt mer Israelsk hovedstad etter Trumps utspill. At andre land har antydet å følge etter, er jo helt utmerket – det styrker jo Israel på mange måter – men egentlig uten at det behøves i så måte.

Vi får bare konstatere at Norge fremdeles streber etter å være Europas ledende antisemittiske nasjon med den skam det medfører. Det bekrefter jo – også med nevnte «kvinneforening» – at nazismens ånd fortsatt svever over vårt land. 

Nylig – for øvrig like etter at Krystallnatten ble markert i Bergen, ble Edvard Grieg-statuen i Byparken vanæret med et såkalt palestina-skjerf. Det er skjending av kulturminne, og bør være straffbart. Et grovt overgrep mot en av Norges store sønners minne – som burde blitt straffet med en skikkelig bot. Og tidspunktet var også nærmest ett hån mot norske jøder. Man vet nemlig hvem som gjorde nevnte udåd. Undertegnede sendte inn et slikt forslag/krav til Bergensavisens debattspalte, men som vanlig når det gjelder noe som er pro-Israel, kom det ikke på trykk – selv etter re-sending! Slik er denne avisen – som jeg har nevnt tidligere også – tydeligvis passe rødbrun.  Men det er den jo ikke alene om i Norge!